Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

La Opera Braşov se desfăşoară lucrări de reparaţii şi modernizare a echipamentelor în valoare de 450.000 de lei

dozadebine.ro
brasov tampa

La Opera Braşov se desfăşoară, în această perioadă, lucrări de reparaţii ale zonelor dedicate spectatorilor, dar şi de modernizare a echipamentelor de scenotehnică, în valoare de aproximativ 450.000 de lei.

În paralel, conducerea instituţiei, împreună cu Primăria Braşov, pregăteşte un proiect de eficientizare energetică a clădirii.

"Avem în această perioadă lucrări de renovare la foaierul instituţiei, căruia îi dăm o nouă faţă, la spaţii precum garderoba, casieria şi spaţiile tehnice în care se pregătesc artiştii. În paralel, lucrăm, în această perioadă, la documentaţia pentru eficientizarea energetică, urmând în acest fel să reducem costurile cu energia, păstrând totuşi specificul acestei minunate clădiri", a declarat, marţi, viceprimarul Flavia Boghiu, care a verificat stadiul lucrărilor de reparaţii la instituţia de cultură subordonată Primăriei, potrivit Agerpres.ro.

Lucrările care se desfăşoară în această vară sunt de renovare a unor spaţii interioare (extindere grupuri sanitare, garderobă spectatori, casieria de bilete, foaier, reabilitare şi dotare cu frâne a ştăngilor cu acţionare manuală, de reabilitare, modernizare şi eficientizare a instalaţiei de lumini, fiind achiziţionate, pentru prima dată, un număr de 20 de reflectoare inteligente (moving-head) în valoare totală de 174.600 RON (fără TVA).

La acestea se adaugă lucrări de refacere a traseului pentru instalaţia de apă caldă menajeră, necesare pentru eliminarea pierderilor şi cele de reabilitare a pardoselii curţii interioare, precum şi de execuţie şi montaj a unei copertine.

În ce priveşte eficientizarea energetică, se ia în calcul inclusiv posibilitatea montării de panouri fotovoltaice pe acoperiş, dar se pregăteşte şi înlocuirea echipamentelor de iluminat cu soluţii LED, obiectivul fiind, de asemenea, optimizarea costurilor. Astfel, până la începutul stagiunii, 85% dintre echipamentele de iluminat şi proiecţie ar urma să fie dotate cu tehnologie LED.

Lucrările de reparaţii şi modernizare a echipamentelor scenotehnice vin în completarea demersului început în anul 2021, când au fost executate lucrări de reparaţii şi montaj ale scenei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.