Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

La ordinul lui Joe Biden, SUA anunţă peste 500 de noi sancţiuni împotriva Rusiei

lboro.ac.uk
sanctiuni rusia

La ordinul lui Joe Biden, SUA anunţă peste 500 de noi sancţiuni împotriva Rusiei

Preşedintele american Joe Biden a anunţat vineri că Statele Unite vor impune peste 500 de sancţiuni noi împotriva Rusiei, transmit agenţiile internaţionale de presă.

În acelaşi timp, Washingtonul va aplica noi restricţii de export pentru aproape 100 de entităţi care sprijină Rusia şi va reduce în continuare veniturile Rusiei din domeniul energiei.

Biden a explicat că măsurile urmăresc să penalizeze Rusia pentru războiul declanşat în urmă cu doi ani împotriva Ucrainei

Biden a explicat că măsurile urmăresc să penalizeze Rusia pentru războiul declanşat în urmă cu doi ani împotriva Ucrainei şi pentru moartea opozantului Aleksei Navalnîi, pe care l-a caracterizat ca "un activist anti-corupţie curajos şi cel mai înverşunat lider al opoziţiei faţă de Putin".

Sancţiunile "vor garanta că (preşedintele rus Vladimir) Putin plăteşte un preţ şi mai ridicat pentru agresiunea sa în străinătate şi pentru represiunea din ţară", a spus liderul de la Casa Albă.

Ţintele pachetului anunţat vineri sunt persoane legate de încarcerarea lui Navalnîi sau de sectorul financiar rus

Ţintele pachetului anunţat vineri sunt persoane legate de încarcerarea lui Navalnîi sau de sectorul financiar rus, de baza industrială de apărare a Rusiei, de reţelele de achiziţii şi de cei care ocolesc sancţiunile pe mai multe continente, a arătat Biden.

După 24 februarie 2022, când forţele ruse au invadat Ucraina, Statele Unite şi aliaţii lor au aplicat sancţiuni pentru mii de persoane fizice şi juridice.

"La doi ani de când a început acest război, poporul ucrainean continuă să lupte cu un curaj teribil. Însă i se termină muniţiile. Ucraina are nevoie de mai multe livrări din Statele Unite pentru a rezista atacurilor neîntrerupte ale Rusiei, susţinute de arme şi muniţii din Iran şi Coreea de Nord", a mai afirmat preşedintele american, adăugând: "De aceea, Camera Reprezentanţilor trebuie să adopte legea bipartizană de suplimentare a securităţii naţionale, înainte de a fi prea târziu".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.