Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

La peste o lună de la lovitura de stat, Mali are un nou președinte

Associated Press
junta Mali Africa

Fostul ministru al apărării Bah N'Daw a depus vineri jurământul ca preşedinte interimar în Mali, informează dpa. Liderul puciului din august, Assimi Goita, va fi vicepreşedinte.

La ceremonia de depunere a jurământului, desfăşurată în capitala Bamako, au asistat preşedintele Guineei-Bissau, Umaro Sissoco Embalo, şi fostul preşedinte al Nigeriei, Goodluck Jonathan, mediator regional.

N'Daw a deţinut portofoliul apărării în 2014-2015 şi diferite funcţii militare. El va fi şef al statului malian până când vor avea loc alegeri.

O grupare de militari l-a răsturnat de la putere în august pe preşedintele Republicii Mali, Ibrahim Boubacar, după un an şi jumătate de proteste populare. Lovitura de stat a fost condusă de Goita, liderul grupării autointitulate Comitetul Naţional pentru Salvarea Poporului (CNSP).

Noul preşedinte a fost desemnat după ce Comunitatea Economică a Statelor Vest-Africane (ECOWAS) a cerut numirea imediată a doi civili la conducerea ţării. O solicitare similară a formulat şi coaliţia de opoziţie M5-RFP, care a jucat un rol central în mobilizarea demonstranţilor înaintea puciului.

M5-RFP a respins însă recent programul propus de CNSP pentru formarea unui nou guvern la Bamako, apreciind că este vorba de o acaparare a puterii de către militari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.