Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

La rugăciunea de duminică, papa Francisc a amintit de naufragiul petrecut în Canalul Siciliei, în care au murit cel puțin o mie de imigranți

vaticannews
Marea Mediterană barca apa Canalul Siciliei

La rugăciunea mariană “Angelus”, de duminică, 13 iunie a.c., papa Francisc a amintit naufragiul petrecut în Canalul Siciliei, la 18 aprilie 2015, în care și-au pierdut viața cel puțin o mie de imigranți, spunând: “În această seară, la Augusta, în Sicilia, va avea loc ceremonia de primire a restului bărcii naufragiate în data de 18 aprilie 2015. Acest simbol al atâtor tragedii petrecute în Marea Mediterană să continue interpelarea conștiințelor tuturor și favorizarea intensificării unei umanități mai solidare, care să dărâme zidul indiferenței. Să reflectăm la faptul că Mediterana a devenit cel mai mare cimitir din Europa”.

Cetatea Vaticanului – A. Mărtinaș

Ceremonia desfășurată duminică, 13 iunie, cu începere de la ora locală 18.30, în Portul Augusta, din Sicilia, a amintit naufragiul unui pescador cu peste o mie de imigranți la bord, petrecut în apele teritoriale libiene, din apropierea insulei italiene Lampedusa. Doar 28 de persoane au supraviețuit naufragiului în care și-au pierdut viața aproximativ o mie de persoane. Epava ambarcațiunii va rămâne expusă în mod permanent în portul din localitatea siciliană Augusta, scrie vaticannews.va.

La rugăciunea mariană de duminică, pontiful ne-a îndemnat să nu ne întoarcem privirea de la ceea ce se petrece în Marea Mediterană despre care a spus că a devenit „cel mai mare cimitir din Europa”.

Părintele Bruno Ciceri, director internațional al Fundației „Stella Maris”, din cadrul Departamentului în slujba dezvoltării umane integrale, a spus – într-un interviu pentru Radio Vatican – că inițiativa de a expune epava se dorește a fi un spin în ochii conștiinței noastre și un simbol al tuturor tragediilor legate de atâtea persoane – bărbați, femei și copii – care-și părăsesc țările, constrânși de nevoi, cu speranța unei vieți mai bune. În cadrul ceremoniei de la Augusta, la care a luat parte arhiepiscopul de Siracusa, mons. Francesco Lomanto, alături de epavă fost poziționat un mare crucifix, ce apare ca o îmbrățișare virtuală și simbolică a tuturor victimelor din Marea Mediterană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.