Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

La scurt timp după ce a primit prelungirea licenței de la CNA, Nașul TV a luat o AMENDĂ 15.000 de lei pentru limbaj injurios

nasul tv

Consiliul Naţional al Audiovizualului a sancţionat luni postul Naşul TV cu o amendă de 15.000 de lei din cauza încălcării legislaţiei audiovizuale referitoare la informarea corectă şi la evitarea folosirii unui limbaj injurios, la doar câteva zeci de minute distanță de la prelungirea licenței de emisie.

Întrunit în şedinţă publică, CNA a analizat monitorizările emisiunilor postului Naşul TV difuzate în perioada 1 - 15 ianuarie, realizate în urma unor reclamaţii şi a decis sancţionarea televiziunii cu o amendă de 15.000 de lei din cauza încălcării legislaţiei în cadrul ediţiilor din 7 şi 12 ianuarie.

Citește și: Mare atenție! Metoda prin care hoții au golit conturile lui Gabriel Dorobanțu, Jean de la Craiova și lui Adrian Nartea

Propunerea a fost făcută de Dorina Rusu, membru CNA, scrie agerpres.ro.

"Sunt afirmaţii fără nici un fel de acoperire, e limbaj injurios şi este şi recidivă. Eu aş cere 15.000. Dacă aveţi şi voi propuneri..", a spus Dorina Rusu.

Citește și: Medicul Adrian Marinescu, despre reacțiile adverse la vaccin: Oamenii nu trebuie să intre în panică’

Propunerea a fost votată cu unanimitate de voturi, membrii Consiliului constatând încălcarea articolelor 64, alin. 1. a , b, 40, alin. 5 şi 67 din Codul de reglementare în audiovizual.

Potrivit Codului de reglementare în audiovizual, articol 64 - (1) "în virtutea dreptului fundamental al publicului la informare, furnizorii de servicii media audiovizuale trebuie să respecte următoarele principii: a) asigurarea unei distincţii clare între fapte şi opinii; b) informarea cu privire la un subiect, fapt sau eveniment să fie corectă, verificată şi prezentată în mod imparţial şi cu bună-credinţă".

Citește și: Ludovic Orban dă cărțile pe față în privința lui Traian Berbeceanu: ‘Dreptul de a desemna prefect la nivelul Municipiului București aparține partenerului de coaliție USR PLUS’

De asemenea, articolul 40, prevede la alin 5 că "moderatorii, prezentatorii şi realizatorii programelor au obligaţia să nu folosească şi să nu permită invitaţilor să folosească un limbaj injurios sau să instige la violenţă".

Articolul 67 din acelaşi Cod stipulează că "în exercitarea dreptului lor de a-şi exprima opinii sau puncte de vedere în legătură cu subiecte de interes public, prezentatorii şi moderatorii trebuie să asigure o separare clară a opiniilor de fapte şi nu trebuie să profite de apariţia lor constantă în programe într-un mod care să contravină exigenţelor de asigurare a imparţialităţii".

Citește și: Lovitură de teatru! Florin Cîțu anunță că sporurile bugetarilor nu se mai taie

Potrivit unui comunicat al CNA, transmis AGERPRES, în aceeaşi şedinţă, membrii Consiliului au aprobat solicitările de licenţe audiovizuale prin reţele de comunicaţii electronice ale societăţilor ERA MEDIA ART SRL (Ucea de Sus/Braşov) pentru difuzarea naţională a serviciului de programe ZOOM TV (Braşov) şi ED MEDIA PLUS SRL Eforie Sud pentru difuzarea serviciului de programe ROCHANNEL (SD&HD) din Constanţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.