Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

La un an de la atentatul sângeros din Ankara, manifestanţii s-au luat la bătaie cu poliţiştii

Poliţia turcă a dispersat, luni, cu gaze lacrimogene şi gloanţe de cauciuc manifestanţi pro-kurzi veniţi să aducă un omagiu celor 103 victime ale atentatului din gara de la Ankara ce a avut loc în urmă cu un an, potrivit jurnaliştilor AFP la faţa locului.

La 10 octombrie 2015, în timpul unei manifestaţii a susţinătorilor cauzei kurde care cereau oprirea războiului în sud-estul Turciei, doi atentatori sinucigaşi şi-au activat centurile explozive, ucigând 103 persoane şi rănind alte 500.

Citeşte şi: ALERTĂ: Percheziții DNA la Primăria din Cluj Napoca

Acest atentat, cel mai grav cunoscut de Turcia în istoria sa modernă, a fost atribuit de autorităţi grupării Stat Islamic (SI).

Circa 150 de manifestanţi s-au adunat luni la 10:04 (7:04 GMT), adică exact la ora la care a avut loc atentatul, lângă gara din Ankara, înconjurată de forţele de ordine cu camioane echipate cu tunuri cu apă.

Manifestanţii, ţinuţi la distanţă, strigau "stat asasin", în timp ce aruncau proiectile în forţele de ordine, care au făcut uz de gaze lacrimogene şi au tras cu gloanţe de cauciuc pentru a dispersa mulţimea, relatează agerpres.

Citeşte şi: Un distrugător american, ŢINTA unui atac cu rachete pe coastele yemenite

Sute de persoane care agitau steaguri au fost împiedicate de forţele speciale de poliţie să participe la miting, la care lua parte liderul Partidului Democratic al Poporului (HDP, pro-kurd), Selahattin Demirtas.

Duminică, în timpul unei prime adunări organizate la Bursa (nord-vestul Turciei) în memoria victimelor atentatului, au avut loc ciocniri între poliţie şi manifestanţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.