Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

La un an de la prăbușirea avionului Boeing 737 MAX care a dus la moartea a 157 de pasageri, seful investigației se teme să prezinte raportul final

Boing
737 MAX 8 boing

Amdye Ayalew, șeful invetsigației privind prăbușirea, pe 10 martie 2019, a avionului Boeing 737 MAX care a dus la moartea a 157 de pasageri și echipaj, a anunțat că luna viitoare va fi prezentat raportul preliminar, a anunțat Reuters, potrivit Mediafax.

„Nu suntem pregătiți să prezentăm raportul final și astfel îl vom face public pe cel preliminar, la împlinirea unui an de la accident. Încă lucrăm la el”, a declarat, Amdye Ayalew, pentru Reuters.

Oficialul nu a dorit să spună data exactă la care va fi făcut public raportul preliminar.

De la incidentul care s-a produs la începutul lunii martie a anului trecut, Boeing a anunțat suspendarea zborurilor avioanelor 737 Max în întreaga lume, după deciziile similare luate de Uniunea Europeană şi Statelor Unite.

Pe 10 martie 2019, zborul 302 al Ethiopian Airlines s-a prăbușit pe un câmp deschis, la șase minute după decolarea din Addis Abeba, capitala Etiopiei. Toate cele 157 de persoane aflate la bord au murit. Accidentul a venit la doar cinci luni după ce aeronava Lion Air, același model Boeing, s-a prăbușit în Indonezia, fiind uciși toți cei 189 de pasageri.

Citește și: Călin Popescu Tăriceanu, despre referendumul privind taxa Oxigen:Nu există o soluție perfectă

Potrivit reglementărilor agenției aviatice a Națiunilor Unite din Montreal, ICAO, Etiopia ar trebui să publice raportul final despre prăbușirea avionului până pe 10 martie, când se împlinește un an de la incident. ICAO s-a alăturat anchetei privind accidentul.

Musie Yehyies, ministrul etiopian al Transporturilor, a refuzat să explice de ce nu este dat publicității raportul final și a spus, sâmbătă, că membrii comisiei de investigație va avea o întrunire de lucru în următoarele săptămâni.

Un oficial din Ministerul Transporturilor a vorbit cu Reuters, sub protecția anonimatului, și a spus că raportul final este departe de a fi terminat.

În luna aprilie a anului precedent, Autoritatea Civilă de Aviație din Etiopia a publicat un raport preliminar care indica defecțiuni la senzorii de citire și multiple comenzi automatere care să împingă în jos botul aeronavei Boeing, ceea ce a dus la prăbușirea fatală și a lăsat echipajul să se chinuie să redreseze avionul.

Experții spun că documentul preliminar nu oferă răspuns tuturor întrebărilor și așteaptă ca acestea să fie clarificate în raportul intermediar, despre cauza pentru care avionul nu a răspuns la comandat pilotul automat, inclusiv la ultimele două instrucțiuni care să redreseze vârful avionului cu aproximativ 30 de secunde înaintea prăbușirii.

Reprezentanții Ethiopian Airlines și Boeing nu au răspuns solicitărilor cu privire la subiect.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.