Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO La un pas de o TRAGEDIE: Cel puțin 13 elevi ai Liceului German din Arad, la spital, după ce în școală s-a făcut o dezinsecție

breaking news stiripesurse.ro

UPDATE

Numărul elevilor de la Liceul German din Arad care au ajuns la spital după ce s-au simțit rău a crescut la 18. La liceu, autoritățile caută cauza care a dus la intoxicarea copiilor, în timp ce administratorul firmei care a făcut dezinsecția în școală a fost chemat la sediul IPJ.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență (SJU) Arad, Simina Roz, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că numărul copiilor care au ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe a crescut la 18. Medicii le-au făcut analize şi aşteaptă rezultatele pentru a afla cu ce substanţă au fost intoxicaţi.

„Primii copii au ajuns la ora 17.00. Au fost 5 copii, după aceea au tot început să vină. Au ajuns şi cu ambulanţa şi cu familiile. Acum sunt 18 elevi. Sunt în stare stabilă, dar rămân sub supraveghere medicală, deocamdată, şi aşteptăm rezultatul analizelor pentru a afla ce au în organism. Sunt elevi de la clasele V-VII, de la acelaşi liceu. Copiii spuneau că n-au simţit miros, dar că, la un moment dat, a început să li se înroşească pielea, să se irite faţa şi ochii”, a spus Simina Roz.

Știrea inițială

Mai mulți elevi de gimnaziu au ajuns, luni seara, la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Arad cu dureri abdominale, erupții cutanate și ochi iritați. Copiii sunt elevi ai Liceului German, unde, potrivit unor surse locale, s-ar fi făcut o dezinsecție la sfârșitul săptămânii trecute.

„13 copii cu vârste de 11, 12 și 13 ani au fost aduși la Spitalul Județean Arad, o parte dintre ei au fost aduși de părinți, o parte de Ambulanță. Copiii au dureri abdominale, erupții cutanate, ochi iritați. Se fac investigații medicale, li s-au recoltat analizele de sânge și se așteaptă rezultatele. Sunt stabili toți ", a declarat, pentru MEDIAFAX, Simina Roz, purtătorul de cuvânt al SJU Arad.

Citește și: EXCLUSIV Detalii despre averea Cristinei Țopescu! Afacerea regretatei jurnaliste, pe minus!

Copiii sunt elevi ai Liceului German din Arad. Potrivit prefectului județului Arad, Gheorghe Stoian, dezinsecția s-a făcut vineri în trei corpuri de clădire.

„S-a făcut o dezinfectare în interiorul școlii, la momentul de față sunt la UPU 13 copii. Este o anchetă în desfășurare a Direcției de Sănătate Publică Arad. Eu sunt la liceu, a venit și echipajul CBRN de la ISU, Direcția de Sănătate Publică este aici, vedem ce s-a întâmplat. Dezinsecția s-a făcut vineri, în trei corpuri de clădire", a declarat, pentru MEDIAFAX, Gheorghe Stoian.

Citește și: România, un nou împrumut: Ministerul Finanțelor a luat peste un miliard de lei de la bănci .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.