Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Laboratorul francez Sanofi va distribui 30 de tipuri de medicamente pentru ţările sărace

bolnews.com
Sanofi

Laboratorul francez Sanofi a anunţat luni că va distribui, fără profit, 30 de tipuri de medicamente pentru patologii precum diabetul, în 40 de ţări cu venituri mici, relatează AFP.

Aceste 30 de molecule, considerate esenţiale de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, includ insulină, dar şi un medicament anticancerigen, oxaliplatin, sau chiar tratamente pentru tuberculoză şi malarie.

Acestea vor fi destinate să răspundă nevoilor populaţiilor din 40 de ţări, dintre care majoritatea se află în Africa, precum Zambia sau Mozambic.

Dar ţări asiatice, precum Myanmar, sau din America, precum Haiti, sunt de asemenea preocupate de iniţiativa Sanofi Global Health, entitatea non-profit a laboratorului, care a fost creată în 2021.

Aceste medicamente, care sunt deja produse de laborator, dar nu sunt încă accesibile în aceste ţări, vor fi lansate sub un alt brand, "Impact", cu un ambalaj unic pentru toate ţările, potrivit Agerpres.ro.

"Vom vinde produsele noastre la cel mai mic preţ posibil. Dacă facem o marjă, fiecare cent câştigat va fi reinvestit în programe de sănătate şi educaţie din acele ţări", a declarat Jon Fairest, director al Sanofi Global Health.

"Nu vrem doar să aducem medicamente pacienţilor, ci să avem şi programe de educaţie pentru ca pacienţii să înţeleagă cum să urmeze aceste tratamente în ţări care nu au aproape niciun sistem de sănătate", a explicat el.

Compania anunţă, de asemenea, crearea unui fond de 25 de milioane de euro menit să sprijine micile antreprize şi inovatorii pentru a contribui "la stabilirea unor sisteme de sănătate durabile în regiunile defavorizate". Acest fond le va oferi finanţare şi asistenţă tehnică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.