Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Laburiștii britanici sunt hotărâți să voteze împotriva oricărui acord cu privire la Brexit convenit de Theresa May

www.agerpres.ro
Theresa May

Partidul Laburist britanic (de opoziţie) este decis să voteze împotriva oricărui acord convenit de premierul Theresa May cu privire la Brexit, a declarat parlamentara laburistă Emily Thornberry, transmite vineri Reuters preluată de Agerpres.

Într-un interviu pentru cotidianul Financial Times, Thornberry a estimat că lipsa unei ieşiri viabile din Uniunea Europeană va determina pierderea funcţiei de premier de către Theresa May înainte de Crăciun.

Emily Thornberry, care în cazul preluării guvernării de către Partidul Laburist ar deveni ministru de externe al Marii Britanii, a spus că un acord funcţional (între UE şi Londra, n.r.) ''pur şi simplu nu se va întâmpla'' în mandatul Theresei May.

Ea a adăugat că va fi nevoie de organizarea unor alegeri parlamentare în Marea Britanie, dată fiind probabilitatea ca actualul prim-ministru să piardă un vot esenţial cu privire la orice acord privind Brexit-ul.

Marea Britanie urmează să părăsească Uniunea Europeană pe 29 martie 2019, dar nu există până acum un acord privind ieşirea totală din UE, iar unii dintre parlamentarii britanici insistă deja pentru organizarea unui nou referendum, după cel din 2016.

Negociatorul-şef al Uniunii Europene pentru Brexit, Michel Barnier, afirma luni că un acord privind Brexit-ul este posibil ''în decurs de şase sau opt săptămâni'', dacă negociatorii sunt realişti în cererile lor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.