Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Laburiştii îl acuză pe Boris Johnson că ameninţă presa liberă

Agerpres
Boris Johnson

Partidul Laburist britanic (de opoziţie) l-a acuzat pe premierul conservator Boris Johnson că vrea să "pună restricţii presei libere" şi că "dă bir cu fugiţii" în faţa controlului public pentru că nu a luat parte la o dezbatere consacrată schimbărilor climatice, relatează vineri Press Association şi BBC, potrivit Agerpres.

La rândul lor, conservatorii au reclamat la Ofcom, autoritatea britanică de reglementare în telecomunicaţii, faptul că gazda evenimentului, canalul public de televiziune Channel 4, a aşezat pe locul premierului o sculptură de gheaţă, după ce Johnson a refuzat să participe la dezbaterea de joi seara.

Cu toate că Michael Gove, adjunctul de facto al lui Johnson şi ministru responsabil cu pregătirile pentru un Brexit fără acord, s-a oferit să ia locul premierului, Channel 4 i-a respins oferta, argumentând că dezbaterea este rezervată liderilor de partide.

Ulterior, o sursă din Partidul Conservator a declarat pentru Daily Telegraph că, dacă partidul va obţine un nou mandat după alegerile din decembrie, va fi nevoit să facă o "reevaluare a obligaţiilor Channel 4 de televiziune publică".

Ministrul laburist "din umbră" al culturii, Tom Watson, a subliniat că este "profund îngrijorător că un partid aflat la guvernare vrea să impună restricţii presei libere", dar ministrul conservator al educaţiei, Gavin Williamson, a dat asigurări pe BBC că guvernul "nu are în plan să schimbe ceea ce face Channel 4".

Rebecca Newsom, director politic la Greenpeace Marea Britanie, a comentat că "a da bir cu fugiţii nu doar că pune în evidenţă laşitatea premierului, ci le arată alegătorilor o lipsă gravă de leadership în legătură cu o criză care ne afectează pe toţi".

La rândul său, ministrul "din umbră" laburist de finanţe John McDonnell i-a reproşat premierului conservator că evită să fie intervievat de jurnalistul politic de la BBC Andrew Neil, care i-a intervievat până acum pe liderul laburiştilor Jeremy Corbyn şi pe preşedinta Partidului Naţional Scoţian Nicola Sturgeon, Johnson neconfirmând încă participarea sa la o discuţie tete-a-tete cu Neil.

"Motivul pentru care face acest lucru este că are impresia, la fel ca prietenii lui din Bullingdon Club (club foarte exclusivist al studenţilor de la Oxford, nerecunoscut oficial), că este deasupra noastră, că nu trebuie să dea socoteală, că nu trebuie tratat la fel ca noi ceilalţi", a acuzat politicianul laburist.

Boris Johnson nu a fost singurul absent de la dezbaterea "Urgenţă pe Planeta Pământ", la care au fost prezenţi în schimb liderul laburist Jeremy Corbyn, lidera Partidului Liberal Democrat Jo Swinson, premierul scoţian şi lidera Partidului Naţional Scoţian Nicola Sturgeon, preşedintele formaţiunii galeze Plaid Cymru, Adam Price, şi copreşedinta Verzilor Sian Berry. A mai fost înlocuit cu o statuie de gheaţă şi Nigel Farage, liderul Partidului Brexit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.