Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Laburiştii revendică victoria în alegerile legislative din Malta, marcate de un absenteism record

operationworld.com
Malta

Premierul maltez aflat la sfârşit de mandat, candidat al Partidului Laburist, şi-a revendicat duminică victoria în alegerile legislative, în urma unui scrutin care s-a derulat în umbra războiului din Ucraina şi marcat de un absenteism record în istoria micului arhipelag din Marea Mediterană, informează AFP şi Reuters.

După cum era anunţat în sondaje, Robert Abela a anunţat la postul de televiziune TVM că partidul său a câştigat majoritatea, însă fără a furniza rezultate în cifre.

În timp ce rata de participare depăşeşte de obicei 90% în această ţară, de data aceasta ea ar urma să fie de circa 85%, potrivit Comisiei Electorale, un nivel istoric scăzut după declararea independenţei Maltei în 1964, fostă colonie britanică intrată în UE în 2004.

Acesta ar fi primul mandat câştigat la urne de către Abela, numit şef al guvernului după demisia, la începutul lui 2020, a lui Joseph Muscat, al cărui mandat a fost marcat de suspiciuni privind fapte de corupţie. Muscat a fost de asemenea acuzat că a vrut să influenţeze ancheta asupra asasinării, în 2017, a jurnalistei de investigaţii Daphne Caruana Galizia.

De asemenea, acesta este primul scrutin naţional la care au putut vota maltezii cu vârste între 16 şi 18 ani.

Rezultatele definitive sunt aşteptate duminică seara sau luni dimineaţa, însă cele două partide care îşi dispută puterea vreme de decenii, laburiştii şi naţionaliştii, se bazează pe o estimare preliminare fiabilă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.