Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lacrimi de catalan! Declarațiile emoționante ale lui Gerard Pique: Dacă se consideră că sunt o problemă, voi face un pas înapoi şi voi părăsi naţionala

www.digisport.ro
Gerard Pique

Fotbalistul echipei FC Barcelona, Gerard Pique, a declarat, duminică, după meciul cu Las Palmas, că se simte catalan mai mult ca niciodată şi că dacă se consideră că reprezintă o problemă prin opiniile sale, este dispus să se retragă din naţionala Spaniei.

"A fost o zi grea, imaginile Poliţiei şi Gărzii Civile vorbesc de la sine. Sunt şi mă simt catalan, azi mai mult ca niciodată. Sunt mândru de comportamentul catalanilor. A vota este un drept care trebuie apărat. Cred că pot continua la echipa naţională, mulţi spanioli nu sunt de acord cu tot ce s-a întâmplat astăzi şi cred în democraţie. Însă dacă se consideră că sunt o problemă voi face un pas înapoi şi voi părăsi naţionala înainte de 2018", a spus Pique, scrie news.ro.

El a menţionat că meciul cu Las Palmas a fost cel mai dificil de jucat. "Conducerea clubului a încercat să obţină amânarea partidei, dar nu a fost posibil. Am discutat şi împreună cu conducerea am decis să jucăm. Am hotărât cu toţii să jucăm, a fost greu şi ne doream să se termine meciul", a adăugat jucătorul.

Formaţia FC Barcelona a învins, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 3-0, echipa Las Palmas, într-un meci din La Liga disputat cu porţile închise, joc care a fost perturbat pentru scurt timp de un intrus, în minutul 72.

În minutul 72, deşi partida s-a disputat fără public, un bărbat care avea în mână un banner a reuşit să intre pe teren. El a fost scos imediat de pe gazon de şapte stewarzi.

FC Barcelona a cerut duminică amânarea partidei cu Las Palmas, în contextul desfăşurării referendumului din Catalonia şi al incidentelor legate de acesta. Liga spaniolă nu a fost însă de acord, astfel că jocul a avut loc cu porţile închise din motive de siguranţă.

Referendumul pentru independenţa Cataloniei a fost declarat ilegal de Guvernul central de la Madrid, care afirmă că, în conformitate cu prevederile Constituţiei, statul are caracter indivizibil şi a trimis mii de poliţişti în Catalonia pentru a împiedica votul, închizând secţiile de vot şi confiscând urne şi buletine de vot.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.