Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lacrimile lui Augustin Lazăr nu impresionează în Parlamentul European! Mesaj ferm pentru 'intelectualii fini #rezist'

Parlamentul European 4

Lacrimile lui Augustin Lazăr nu impresionează în Parlamentul European! Vicepreședintele P.E. Ioan Mircea Pascu comentează joi, pe Facebook, declarația procurorului general Augustin Lazăr, care - vizibil emoționat - a spus miecuri, în finalul declarației de presă, că „se simte într-un moment special al carierei, dar și al României.”

„Ce se intelege de acilea?

1. Ca iesirea din scena a lui Taica Lazar este una din “orele astrale” ale Romaniei, ca sa recurgem la formula lui Stefan Zweig ... Chiar asa? A mai fost unul care credea la fel in decembrie 1989 si uite ca Romania a supravietuit!

2. Ca “independenta” magistratilor (desi el, ca procuror, nu a ajuns “magistrat” decat ca sa poata avea un salariu la fel de consistent ca judecatorii, adevaratii magistrati) inseamna in realitate subordonarea fata de servicii, consfintita prin protocoale secrete, dintre care unul a fost semnat de el insusi, cu “manuta lui”, ca sa folosim o formula populara in anii ‘90, iar asta dupa ce se jurase public ca nu facuse asa ceva!?

Se schimbă garda la CNA: Numele noi propuse de partide, Guvern şi Preşedinţie. Grigore Cartianu s-a autopropus

3. Ca cei care ii vor succeda in “magistratura” vor copia fidel “modelul” Lazar, adica “independenta” inteleasa ca “subordonare exclusiv fata de serviciile secrete”! Ei bine, cred ca si aici a gresit, urmand sa aiba surpriza ca, odata intrati intr-un cadru curatit de abuzuri si subordonari obscure, tinerii magistrati sa se comporte profesionist si democratic, asa cum trebuie sa si faca intr-un stat cu adevarat democratic!

Obiectiv care va deveni posibil tocmai prin “scoaterea in decor” a lui Taica Lazar si a ciracilor lui, alde Kovesi, Onea, Portocala etc etc.

PS: Pentru “intelectualii fini, # rezist” care se incalzesc pe margine sa execute ordinul de a ma acoperi cu laturi, le precizez ca Stefan Zweig nu a fost membru PCR si nu este nici macar membru PSD”, scrie Ioan Mircea Pascu, pe Facebook.

Procurorul general, Augustin Lazăr, şi-a încheiat declaraţia de presă de miercuri seară cu vocea tremurândă, spunând că este emoţionat.

"Vă rog să-mi scuzaţi starea emoţională, dar nu mi-e indiferent la ceea ce vă spun eu în acest moment şi mă simt într-un moment special nu numai al carierei mele, ci într-un moment special al României.

Iar făclia despre care cineva a susţinut în deşert că nu este tocmai aşa cum trebuie o să aibă surpriza să o vadă circulând de la vechea generaţie la noua generaţie şi vom avea mereu magistraţi independenţi ca stare de spirit, nu trebuie să fie tot aceiaşi, că mandatele uzează, dar vor transmite făclia demnităţii şi  independeţei magistraturii spre generaţiile următoare.

Şi aşa să ne ajute Dumnezeu, precum am jurat noi când am intrat în magistratură", a spus procurorul general Augustin Lazăr, cu lacrimi în ochi, la finalul declaraţiei de presă susţinute miercuri seară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.