Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LaLiga a depășit pragul de 15 milioane de spectatori, ajungând la rezultate financiare record

Diario AS
LaLiga

LaLiga, prima divizie a campionatului de fotbal din Spania, a înregistrat un venit total record de 5,69 miliarde de euro pentru sezonul 2022-23. Veniturile au crescut cu 17,8% față de campania precedentă, a anunțat luni entitatea. Acestea au depășit cele 5,07 miliarde de euro realizate în 2019-2020, potrivit mediafax.

Creșterea a fost susținută de veniturile comerciale record (cu 28,6% mai mari), precum și de creșterea veniturilor din meciuri (36,9%) datorită prezenței record pe stadioane, cluburile recuperând pentru al doilea sezon consecutiv de pe urma impactului pandemiei COVID-19.

LaLiga a depășit pragul de 15 milioane de spectatori pentru prima dată în istoria fotbalului spaniol, cu o rată medie de ocupare de 72% în sezonul 2022-23.

Rezultatele financiare au inclus, de asemenea, „operațiuni corporative extraordinare" desfășurate în timpul sezonului.

Restricțiile COVID au afectat vânzările de bilete și tranzacțiile cu jucători în 2020-21, ceea ce a dus la pierderi pentru prima dată în campionatul spaniol din 2012 încoace.

Veniturile din transferuri au crescut la 679 de milioane de euro, de la 402 milioane de euro în urmă cu un an, dar rămân mult sub cele 1,12 miliarde din 2019-20.

De asemenea, a existat o investiție record de 848 de milioane de euro în infrastructură. Aceasta a inclusși investițiile făcute de către Real Madrid, pentru a-și renova stadionul Santiago Bernabeu și împrejurimile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.