Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Landurile germane se opun reducerii drastice a ajutorului federal pentru refugiaţi

Angela Merkel

Landurile din Germania au votat în unanimitate joi împotriva reducerii drastice a ajutorului federal pentru procesarea cererilor de azil şi integrarea refugiaţilor în comunităţi germane, relatează agenţia DPA, potrivit https://www.agerpres.ro/.

Citește și: Orange, Telekom, Vodafone și UPC România se aliază! Ce vor să declanșeze

În cadrul unei reuniuni la Berlin a liderilor celor 16 landuri, ei au cerut de asemenea o strategie clară din partea guvernului federal pentru integrarea refugiaţilor în următorii ani, cu un sprijin financiar solid pentru realizarea acestui proces.

Numeroase programe federale de urgenţă pentru landuri, destinate gestionării unui aflux de peste un milion de solicitanţi de azil în timpul crizei globale a refugiaţilor din 2015 şi 2016, vor expira la sfârşitul acestui an.

Citește și: A fost făcut public! Cine ar fi făcut, de fapt, poza în care Laura Codruța Kovesi ar fi în crama lui Sebastian Ghiță

Ministrul german de finanţe Olaf Scholz a propus reduceri bugetare cu circa trei sferturi, începând din 2020, în concordanţă cu scăderea numărului de noi solicitanţi de azil care au sosit în ultimii ani.

Primarul oraşului Hamburg, Peter Tschentscher, a afirmat că landurile vor încerca să găsească o soluţie de compromis cu Scholz. Dacă acest demers va eşua, atunci ei vor cere o întâlnire cu cancelarul Angela Merkel.

Citește și: Lovitură pentru Opoziție! Sondaj devastator

Dacă în 2016 au cerut azil în Germania 746.000 de persoane, în 2018 au fost înregistrate doar 186.000 de cereri. Însă landurile au argumentat că o reducere drastică a ajutorului federal va pune în pericol bugetele landurilor şi va determina o sistare a programelor ce au drept scop integrarea refugiaţilor existenţi.

Citește și: Orange, Telekom, Vodafone și UPC România se aliază! Ce vor să declanșeze

Printre programele ce expiră în acest an există numeroase alocaţii federale pentru refugiaţi în procesul de acordare a dreptului de azil, de integrare în comunităţi şi de subvenţionare a locuinţelor.

Olaf Scholz a propus în schimb o singură alocaţie per solicitant de azil, începând de la 16.000 de euro în primul an şi reducerea ei în următorii patru ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.