Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lansare - Cartea „COVID. Colivia noastră” reunește impresiile la cald ale 50 de personalități, inclusiv PF Daniel

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam patriarhul daniel

Academia Română a găzduit joi lansarea la București a volumului „COVID – Colivia noastră”, publicat la Editura Institutul European din Iași. Cartea reunește impresii la cald despre pandemia de Covid-19 și efectele ei de la 50 de persoane publice, printre care Patriarhul Daniel, Președintele Academiei și Președintele Societății Române de Epidemiologie, potrivit Basilica.ro.

În deschideree evenimentului, Ioan Aurel Pop, Președintele Academiei Române, a subliniat importanța istorică a textelor reunite în carte. „Volumul este echilibrat, cuprinde autori din toate provinciile istorice românești și din marile centre universitare, oameni de știință, scriitori, eseiști, precum și jurnaliști, toți cei care au fost marcați de ceea ce ni s-a întâmplat”, a spus el.

„Sunt eseuri, câteva gânduri, dar, fiind mărturii de epocă ale unor oameni care au trăit acest moment, sunt convins că peste ani ele vor deveni izvor istoric, extrem de important pentru cei care vor dori să înțeleagă prin ce am trecut noi din punct de vedere psihologic în acele săptămâni”, a precizat academicianul.

„Pentru noi, creștinii, perioada aceasta a scrierii volumului a coincis cu perioada Postului Mare și cu perioada sărbătorii Sfintelor Paști”, a afirmat Părintele Nicolae Dascălu, Directorul Publicațiilor LUMINA, care a contribuit cu un text la volum. „În perioada respectivă, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a accentuat câteva valori ale credinței noastre creștine, care pot să fie la baza a ceea ce s-a spus, lupta cu pandemia, lupta cu noul virus.”

„Modul acesta resurecțional de înțelegere a vieții este mesajul fundamental, pentru că, dacă postul este o încercare liber asumată, pandemia, bolile vin asupra noastră ca să ne încerce în credința noastră și, în același timp, să ne facă mai puternici, mai maturi, mai înțelepți”, a adăugat Părintele Nicolae Dascălu.

Cartea conține experiențe personale, articole științifice, dar și impresii la cald scrise pe rețelele de socializare. „Am vrut să fie document, pentru că ne dorim ca toți cei ce vom citi sau reciti această carte să observăm cât de diverse sunt perspectivele din care privești spre un eveniment”, a declarat profesorul Laurențiu Șoitu, coordonatorul volumului, la lansarea de la Iași.

Academia Română a inițiat o arenă de discuții privind criza cauzată de Covid-19, care s-a concretizat într-o listă de studii publicată de cercetători ai instituției. La sfârșitul lunii iulie, a fost publicat și un punctul de vedere al Academiei Române intitulat România în și după pandemie.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.