Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lansarea Campaniei „Oamenii Timpului”, ediția a III-a, 2016, RO+

Luni, 14 martie 2016, ora 12:00, în Sala Berindei a Palatului Culturii din Iași, a avut loc Conferința de Presă prilejuită de aniversarea a 140 de ani de la apariția primului număr al revistei TIMPUL și de lansarea Campaniei de interes public național Oamenii Timpului, ediția a III-a, 2016, RO+.

În cadrul Conferinței de Presă organizată de Asociația revistei Timpul la Palatul Culturii din Iași a fost lansată a III-a ediție a Campaniei Oamenii Timpului, un eveniment anual inițiat de revista de cultură contemporană Timpul și organizat de Asociația revistei Timpul, în parteneriat cu instituții administrative și culturale, precum și cu instituții academice și economice. Cu același prilej, au fost menționate evenimentele care vor avea loc în Iași, cu ocazia împlinirii a 140 de ani de la apariția revistei.

Conferința de presă a fost moderată de actorul Adrian Păduraru. Au participat: Adriana Nazarciuc, președintele Asociației revistei Timpul, prof.univ.dr. Daniel Șandru, directorul revistei Timpul, conf.univ.dr. George Bondor, redactor-șef Timpul, Mihai Chirica, viceprimar cu atribuții de primar al municipiului Iași, Marius Bodea, director Aeroportul Internațional Iași, dr. Lăcrămioara Stratulat, manager Complexul Muzeal Național Moldova, Alin Aivanoaie, vicepreședinte Consiliul Județean Iași, prof.univ.dr. Doru Tompea, rector Universitatea „Petre Andrei” din Iași, prof. Florin Iancu, manager proiect Oamenii Timpului.

Adriana Nazarciuc: „Urmându-și crezul inițial, Campania de interes public național Oamenii Timpului, ediția 2016 cuprinde în aspirațiile și înțelesurile ei, ceea ce vedem noi mai important pentru timpul prezent: spiritul critic al societății civile, sursele națiunii care sunt educația și cercetarea, știința, arta, reperul moral conturat de memorie și istorie, efervescența jurnalismului, sănătatea și tinerii. Păstrăm generoasa legătură cu Chișinăul și Cernăuțiul, centre definitorii ale identității românești și, în același timp, ale culturii orientului european.

Pe de altă parte, Revista Timpul, continuatoare a unei tradiții jurnalistice de 140 de ani, ajunsă la moment omagial, continuă să reunească sub auspiciile sale valori, virtuți și principii servite cu râvnă și pasiune.”

George Bondor: „La aniversarea a 140 de ani de la apariția publicației Timpul, echipa care se ocupă în prezent de destinul revistei sărbătorește, împreună cu partenerii, cu colaboratorii și cu întreg publicul cultivat, prin editarea unui număr festiv, de 100 de pagini, editat în format de lux, precum și prin mai multe evenimente culturale de amploare. Pe data de 15 martie, începând cu ora 12:00, are loc, la Institutul Francez Iași, dezbaterea Timp și istorie în publicistica românească, prilej cu care lansăm și numărul festiv al revistei. Tot pe data de 15 martie, cu începere de la ora 19:00, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare Mihai Eminescu din Iași, invităm publicul la o seară artistică: actorul Adrian Păduraru citește vechi texte din Timpul, inclusiv texte și poezii ale lui Eminescu, iar Raluca Știrbăț susține un recital de pian de patruzeci de minute, care are tema Între dans și vis, transpunând publicul de astăzi în atmosfera saloanelor muzicale din urmă cu 140 de ani. În sfârșit, pe parcursul întregii zile de 15 martie, revista Timpul se găsește și la Aeroportul din Iași, unde călătorii care vin sau pleacă din Iași sunt întâmpinați de către actori îmbrăcați în costume de epocă, pe acordurile unor melodii ale secolului al XIX-lea, fiind invitați la lectura revistei. Toate aceste evenimente inaugurează atât seria dezbaterilor și a conferințelor din acest an aniversar cuprinse sub denumirea Caravana Timpului, cât și ediția a III-a a Campaniei Oamenii Timpului, care va avea o anvergură națională.”

Daniel Șandru: „Ediția a III-a a Campaniei Oamenii Timpului este lansată într-un moment aniversar, cel al împlinirii a 140 de ani de la apariția publicației Timpul, sub niște auspicii extraordinare. Astfel, această ediție se desfășoară sub Patronajul Ministerului Culturii, iar Gala Extraordinară, ce va avea loc la finele anului, va beneficia de Înaltul Patronaj acordat de Alteța Sa Regală Margareta, Custodele Coroanei României. Preluând trecutul și prețuind prezentul, conservăm spiritul critic dialogal ce a marcat evoluția publicației noastre și pregătim, astfel, viitorul”.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.