Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lanţul H&M şi o firmă de reciclare au creat o companie pentru haine folosite

retaildetail.eu
h&m

Compania germană Remondis, specializată în managementul deşeurilor, şi lanţul suedez de îmbrăcăminte H&M au anunţat miercuri că au creat un joint-venture pentru reciclarea hainelor şi pentru a stimula sustenabilitatea, informează DPA.

Noul joint-venture, denumit Looper Textile, va colecta, va sorta şi va comercializa articole textile folosite, a declarat directorul său executiv, Emily Bolon, potrivit Agerpres.

În prezent, 60% din textilele aruncate în Uniunea Europeană ajung direct la coşurile de gunoi şi doar 40% dintre ele sunt reciclate. Emily Bolon mai spune că noua companie doreşte să stimuleze economia circulară şi că va folosi o nouă tehnologie de sortare.

Cu toate acestea, activiştii pentru apărarea mediului înconjurător nu au fost impresionaţi.

H&M este o companie din sectorul modei rapide care consumă resurse importante cu modelul său de business, bazat pe haine care se demodează repede, a declarat activista Viola Wohlgemuth de la organizaţia Greenpeace.

"În esenţă, acest joint-venture nu este despre sustenabilitate, ci despre asigurarea unor fluxuri de ţesături textile cu o valoare din ce în ce mai mare", a adăugat ea.

Viola Wohlgemuth a citat strategia UE de a promova utilizarea ţesăturilor reciclate, crescând astfel cererea şi sporind profiturile pentru H&M şi Remondis.

Textilele ar trebui să fie produse în aşa fel încât să poată fi reciclate cu tehnologia existentă, nu arse în fabrici de incinerare sau exportate sub formă de deşeuri, aşa cum s-a procedat până în prezent, a adăugat ea.

"Din acest motiv, H&M şi toată industria modei rapide trebuie să se schimbe urgent", a mai spus aceeaşi activistă ecologistă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.