Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LĂPTUCA, cea mai misterioasă plantă a primăverii - Care sunt avantajele ei

unica.ro
salata la punga

Lăptuca este o plantă cu gust amar, dar cu multiple proprietăţi curative. Pentru egipteni, această plantă simboliza fertilitatea, în timp ce grecii o considerau un afrodisiac. Frunzele sunt de dimensiuni mari, de formă mai ovală şi uşor rotunjite, iar tulpina este ramificată şi prezintă mai multe inflorescenţe, scrie realitatea.net.

Frunzele de lăptucă reprezintă o sursă excelentă de substanţe nutritive, care oferă celor ce o consumă multe beneficii pentru sănătate. Lăptuca conţine vitaminele A, C, B1, B2, D şi minerale, precum potasiu, fier, cupru, calciu, fosfor, iod, magneziu, zinc, sodiu, clor, dar şi nitraţi. Aceste substanţe contribuie la ţinerea sub control a tensiunii arteriale.

Frunzele de lăptucă au un conţinut bogat în lactucarium, o substanţă care are efect în tratarea insomniilor, anxietăţii, precum şi a altor probleme de ordin psihologic. Acest ingredient prezent în frunzele de lăptucă este folosit de către cei cu probleme cardiace ori în cazul tusei. În plus, această plantă are şi un efect laxativ puternic, combate cu uşurinţă constipaţia şi opreşte fermentaţia din intestine. Deoarece conţine puţini hidrocarbonaţi, lăptuca poate fi consumată chiar şi de către persoanele care suferă de diabet, potrivit ziuaconstanta.ro.

Infuzia concentrată de lăptucă este folosită pentru eliminare acneei şi calmarea iritaţiior tenului. Această infuzie poate fi folosită sub formă de comprese şi în cazul problemelor oculare. Multe dintre medicamentele folosite pentru tratarea problemelor psihice conţin extract de lăptucă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.