Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Laszlo Borbely, consilier de stat la Cabinetul prim-ministrului, la cea de-a zecea ediţie a Şcolii Române de Dezvoltare

Laszlo Borbely

Laszlo Borbely, consilier de stat la Cabinetul prim-ministrului şi coordonator al Departamentului de Dezvoltare Durabilă din cadrul Secretariatului General al Guvernului (SGG), a fost speaker la cea de-a zecea ediţie a Şcolii Române de Dezvoltare, care s-a desfăşurat la Bucureşti, în perioada 4-6 septembrie. 

Potrivit unui comunicat al Executivului, remis joi AGERPRES, organizatorul evenimentului este Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Dezvoltare - FOND, cu sprijinul financiar al MAE, prin programul României de Cooperare pentru Dezvoltare (RoAid), în parteneriat cu Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare - Centrul Regional pentru Europa şi Asia Centrală. 

Ediţia din acest an, intitulată "Advancing the Sustainable Development Goals (SDGs): Are we on the right track?", şi-a propus să abordeze teme precum implementarea la nivel naţional/ internaţional a Agendei 2030 şi acţiunile României în domeniul cooperării pentru dezvoltare durabilă. 

În cadrul sesiunii plenare "From Commitments to Action: Romania's engagement in implementing the SDGs", Laszlo Borbely a expus o serie de particularităţi legate de modalitatea prin care România poate să facă faţă eficient provocărilor globale, subliniind rolul pe care îl are Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă în implementarea măsurilor de dezvoltare durabilă. 

"În opinia mea, România are nevoie de formarea unui grup, ceea ce se numeşte astăzi 'critical mass', din care să facă parte politicienii, ONG-urile şi stakeholderii societăţii, pentru a crea o mişcare în ceea ce priveşte dezvoltarea durabilă. Iar primul pas este să interconectăm aceste entităţi. Există un comitet interministerial şi avem nevoie de mult mai mult decât atât pentru a implementa şi dezvolta acest concept. Avem nevoie de o puternică susţinere a tuturor actorilor - începând de la cetăţeni, companii, instituţii şi autorităţi şi suntem convinşi că vom reuşi să facem progrese în direcţia dezvoltării durabile, alături de ei", a declarat Laszlo Borbely. 

El a precizat că Departamentul de Dezvoltare Durabilă s-a înfiinţat, în luna mai, în cadrul SGG. Lansarea departamentului va avea loc în octombrie şi va fi marcată printr-o conferinţă la care vor fi invitaţi actorii principali din circuitul dezvoltării durabile, se mai arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.