Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Laszlo Borbely: Până în luna mai vom revizui Strategia Naţională pentru Dezvoltarea Durabilă a României

Laszlo Borbely

Consilierul de stat şi coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, Laszlo Borbely, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă organizată la Brăila, că până cel târziu în luna mai va fi revizuită Strategia Naţională pentru Dezvoltarea Durabilă a României. 

"Până cel târziu în luna mai vom revizui Strategia Naţională pentru Dezvoltarea Durabilă a României. Va fi aprobată prin hotărâre de Guvern, după aceea urmează greul, adică să avem indicatorii cantitativi prin care, începând cu educaţie, sănătate, infrastructură, energie, oraşe moderne, mediu, schimbări climatice, tot ceea ce înseamnă societatea din România, să încercăm să ajutăm decidenţii să ia decizii înţelepte. Eu sper, cât de curând, să putem prezenta opiniei civile un draft, un proiect al strategiei de dezvoltare durabilă", a declarat Borbely, potrivit agerpres.ro

Laszlo Borbely a participat marţi, la Brăila, la Seminarul Regional "Împreună pentru dezvoltarea durabilă", eveniment organizat de Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Secretariatului General al Guvernului împreună cu prefecturile şi consiliile judeţene din Regiunea de Dezvoltare Sud-Est, pentru a dezbate revizuirea Strategiei Naţionale pentru Dezvoltare Durabilă a României. 

"Această întâlnire eu o consider foarte importantă. Este a şasea întâlnire regională pe diferite regiuni de dezvoltare ale ţării, pentru că trebuie să informăm pe cei care sunt aici, autorităţi locale, prefecturi, consilii judeţene, unităţi deconcentrate ce dorim să facem. Conceptul de dezvoltare durabilă, după 2015, când a fost aprobată Agenda 2030, în Adunarea Generală a ONU, a căpătat nu numai noi valenţe, dar am intrat într-o nouă eră, după părerea mea. Avem 17 obiective mari, pe care le vom detalia în această întâlnire, şi 169 de ţinte mai mici, dar foarte importante, care cuprind, de fapt, toată societatea, nu numai din România, ci sunt agreate de toate ţările din ONU", a spus Borbely. 

În data de 14 noiembrie 2017, a avut loc la Bucureşti, Conferinţa "Pentru un viitor sustenabil" în cadrul căreia a fost anunţată începerea revizuirii Strategiei Naţionale pentru Dezvoltare Durabilă a României. În cadrul Summitului Naţiunilor Unite din septembrie 2015, liderii la nivel global au adoptat cele 17 Obiecte de Dezvoltare Durabilă (ODD) ale Agendei 2030. Acestea reprezintă obiective globale, aplicabile tuturor statelor, care au misiunea de a depune toate eforturile pentru eradicarea sărăciei, de a lupta împotriva inegalităţilor şi de a combate schimbările climatice. 

România şi-a asumat responsabilitatea de a stabili cadrul naţional necesar pentru atingerea celor 17 Obiecte de Dezvoltare Durabilă (ODD), astfel că Proiectul de Revizuire a Strategiei Naţionale pentru Dezvoltare Durabilă reprezintă un demers concret realizat în vederea adoptării unui document programatic care să adapteze schimbarea de paradigmă la nivel global, în domeniul dezvoltării durabile, la priorităţile şi contextul naţional, pe orizontul de timp 2030.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.