Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Laszlo Gyerko şi Dan Ionescu au depus jurământul în funcţiile de consilieri de concurenţă

Klaus Iohannis cotroceni

Laszlo Gyerko şi Dan Ionescu au depus, vineri, jurământul de învestitură în funcţiile de consilieri de concurenţă, pentru un nou mandat de cinci ani, în faţa preşedintelui Klaus Iohannis. 

La ceremonia de la Palatul Cotroceni au participat şi ceilalţi membri ai Consiliului Concurenţei alături de preşedintele instituţiei, Bogdan Chiriţoiu. 

Pe 15 iunie, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretele pentru numirea lui Laszlo Gyerko şi a lui Dan Ionescu ca membri ai plenului Consiliului Concurenţei, în funcţiile de consilieri de concurenţă, pentru un mandat de 5 ani. 

Pe 22 mai, Comisiile pentru buget şi cele economice de la Camera Deputaţilor şi Senat i-au avizat favorabil pe cei doi pentru a ocupa funcţiile de consilieri de concurenţă. 

Laszlo Gyerko se află la al doilea mandat la Consiliul Concurenţei. Potrivit prezentării sale, în mandatul anterior, avea în coordonare Departamentul de ajutor de stat şi de relaţii internaţionale din Consiliul Concurenţei şi avea, de asemenea, în coordonare 10 judeţe din ţară - regiunile Nord-Vest şi Vest. 

Dan Ionescu a fost deputat PSD de Arad, iar din 2009 este consilier de concurenţă la Consiliul Concurenţei. Potrivit prezentării sale, a participat "la întocmirea Legii concurenţei" şi este preocupat de Legea concurenţei neloiale. 

Conform legislaţiei în vigoare, numirea membrilor plenului Consiliului Concurenţei se realizează de către preşedintele României, la propunerea Colegiului Consultativ al Consiliului Concurenţei, cu avizul Guvernului şi după audierea candidaţilor în comisiile de specialitate ale Parlamentului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.