Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lăudată în America, desființată în România: Cine sunt cei care au atacat-o pe Laura Codruța Kovesi

kovesi

De la Bercea Mondial la Traian Băsescu și de la Elena Udrea la Călin Popescu Tăriceanu, Laura Codruța Kovesi a fost ținta în care au tras toți. Șefa DNA a deranjat în ultimele 7 luni, prin activitatea procurorilor, sferele de putere din România, fără a ține cont de culoarea politică.

Ambasadorul nominalizat de Statele Unite pentru România crede că ştie bine care sunt problemele de la noi: corupţia şi infrastructura. Hans Klemm a fost audiat de Comisia de Politică Externă a Senatului american. Şi a primit o recomandare: dacă ajunge la Bucureşti să se asigure că procurorul-şef al DNA va avea în continuare sprijinul Guvernului. În România, Laura Codruţa Kovesi a fost ţinta multor atacuri. Au venit din toate părţile, de la interlopi şi până la politicieni din linia întâi. A răspuns rar și a evitat să intre direct în dispute.

Atacul la adresa Laurei Codruţa Kovesi a venit din partea lui Bercea Mondial. Direct din dubă avea să pună pe jar tot sistemul de justiţie.

După declaraţii, a urmat o anchetă a Inspecției Judiciare. Rezultatele au arătat că interlopul nu a putut să susțină cu probe că prim procurorul şef al DNA ar fi primit mită.

La doar o zi distanţă de la aceste acuzaţii, Radu Mazăre punea la îndoială profesionalismul Laurei Kovesi. Declaraţia era făcută chiar în Curtea de Apel acolo unde fostul primar din Constanţa era chemat în mai multe dosare de corupţie care îl vizau.

Radu Mazăre, fost primar de Constanţa: „Doamna Kovesi, înainte să dea sugestii judecătorilor, ar trebui să dea explicații pe la acuzațiile care sunt cu fratele președintelui, cu tergiversarea dosarului, de ce a mutat dosarul în 2011”.

Un alt atac la şefa DNA a venit de la Dan Voiculescu. Se petrecea înainte să fie condamnat la 10 ani de închisoare cu executare în dosarul ICA, finalizat după amânări repetate timp de nouă ani.

Dan Voiculescu: „Procurorul Kovesi îşi permite din înalta funcţie să încalce legea. Ar trebui să se aplice o sancţiune care să ducă automat la obligarea doamnei Kovesi să se retragă din magistratură. Această isterie are la bază o dorinţă nebună a cuiva şi mă refer aici la Băsescu Traian de a mă vedea pe mine în puşcărie”.

Elena Udrea a stat aproape patru luni în arest în dosarul Gala Bute. Şi, când i s-a ivit ocazia, a taxat-o pe Laura Kovesi. Un astfel de moment a fost în martie, când şefa DNA a fost întrebată dacă Vasile Blaga e implicat în dosarul Microsoft.

Reporter: Vasile Blaga are vreo calitate sau a fost audiat până în acest moment?

Laura Codruța Kovesi: Nu este începută urmărirea penală față de persoana de care m-ați întrebat.

Elena Udrea: „Ieșirea de ieri a Procurorului-șef DNA, Laura Codruța Kovesi, prin care l-a exonerat și mângâiat pe frunte pe Vasile Blaga, devoalează, de fapt, protecția de care se bucură liderii PNL și apropiații noului Președinte în această perioadă. Practic aceștia sunt imuni pentru că este nevoie de ei în vederea schimbării majorității parlamentare”.

Ideea unei conspirații la nivel înalt a fost preluată și de Traian Băsescu. Fostul preşedinte acuza modul în care se face justiţie, lucru de care s-ar face vinovați şefa DNA, şefa Curţii Supreme şi numărul doi din SRI

Traian Băsescu, fost preşedinte: „Eu nu pentru tipul acesta de justiție am luptat. Procurorii să-și pună scalpuri la cingătoare... al politicianului X. Scalpul cui? Și al politicianului Y? Ei sunt artizanii acestui mod răvăşit de a face justiţie fără respect pentru cel care nu este condamnat”.

Cel mai recent astfel de atac a venit dinspre președintele Senatului. La sfârşitul lui mai, Călin Popescu Tăriceanu îi trimitea preşedintelui o scrisoare prin care îi cerea „să le înlăture din funcţii” pe Laura Codruţa Kovesi şi Livia Stanciu. Şi asta după cazul Rarinca.

De fiecare dată, procurorul-şef al DNA a păstrat distanţa faţă de acuzaţii şi acuzatori.

Laura Codruța Kovesi: „Precizez că nu comentez cazuri particulare. Niciodată nu le-am comentat. Pot să vă spun că de când conduc această instituţie nu există niciun dosar în DNA care să-şi fundamenteze acuzarea doar pe un denunţ”, scrie digi24.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.