Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Laufer: Companiile străine ar putea implementa în România proiecte de 1,8 miliarde de euro

Profit
Ilan Laufer

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat negociază, prin programul InvestRomânia, implementarea în țara noastră a unor proiecte în valoare totală de 1,8 miliarde de euro de către companii străine, a declarat, vineri, Ilan Laufer, ministrul de resort, în cadrul unei conferințe de presă.

"Avem 86 de proiecte de investiții în derulare prin InvestRomania, în valoare totală de 1,8 miliarde de euro, adică peste 17.900 de potențiale noi locuri de muncă create. O informație foarte interesantă: cu sprijinul InvestRomânia a fost implementat în premieră un parteneriat între sectorul IT din România și compania BMW, în cadrul proiectului de industrie 4.0. Vrem mai multe proiecte de acest fel, ne dorim să reușim să aducem investitori majori în România", a spus ministrul.

El a detaliat că acestea sunt proiecte ale unor companii străine care vor să investească în România "Sunt proiecte private pe care ministerul le sprijină, pe care noi încercăm să le implementăm în România. Pentru unele investiții ne luptăm cu țări precum Polonia, Cehia, Ungaria. Această sumă ar fi potențialul maxim de atins. Dintre acestea, proiecte cu o sumă importantă sunt concretizate, iar restul sunt posibile investiții", a adăugat Laufer.

La capitolul investiții străine directe, Laufer a spus că acestea s-au cifrat anul trecut la 4,13 miliarde de euro, cel mai mare nivel din ultimii 8 ani, cu 19,4% mai mult decât anul anterior, conform Agerpres. Totodată, în primele patru luni ale acestui an, investițiile străine directe au ajuns la 1,3 miliarde de euro, cu 23,8% mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.