Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Laura Codruța Kovesi a făcut SCUT în fața acuzațiilor la adresa României, dar a lansat și un AVERTISMENT pentru politicieni - VIDEO

libertatea.ro
Laura Codruta Kovesi la CSM

Laura Codruța Kovesi a luat apărarea României, după ce un eurodeputat a declarat că la noi în țară corupția cu fonduri europene e mai mare decât în alte state. Kovesi a declarat la Bruxelles, în timpul audierilor pentru funcția de procuror șef european, că dacă e corupție pe fonduri europene mai mare în statele din estul Europei decât în altele, asta nu înseamnă că în cele în care cifrele sunt mai mici nu există, ci că, poate, nu au fost descoperite faptele.

”Nu trebuie să plecăm de la idei preconcepute și să spunem că într-o țară se produc mai multe infracțiuni decât în altele. Poate în unele țări nu sunt descoperite. Eu cunosc foarte bine tipologiile. Modul de comitere a fraudelor cu fonduri europene e același. Un număr mare de fraudă în țările est-europene ne arată că ele pot deveni sistemice. Una dintre priorități nu e doar de a investiga cauzele complexe, de peste 10 milioane de euro, ci de a identifica zonele în care corupția, deși mai mică, e repetitivă. Ceea ce DNA a făcut în ultimii 5 ani e o experiență extrem de bogată și care poate fi folosită în interesul EPPO.”

Citește și: Rareș Bogdan profețește dezastrul pentru PSD! ‘O să vedem cum își va rupe hainele’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.