Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Laura Codruța Kovesi a UMFLAT bugetul statului: Ce sumă URIAȘĂ a recuperat DNA în urma sechestrării bunurilor celor cercetați

kovesi mediafax2

Șefa DNA se laudă cu performanțe impresionante la capitolul recuperări de prejudicii. Laura Codruța Kovesi a declarat că procurorii anticorupție au dispus anul acesta sechestrarea unor bunuri în valoare de aproximativ 600 de milioane de euro.

Citește și: Laura Codruța Kovesi prevestește un viitor SUMBRU pentru DNA, după modificările Legilor justiției: 'Va trebui să închidem ochii'

"Procentul de achitări la DNA este constant de 10%. Unii zic că e mult, unii zic că e puțin. Din acest punct de vedere, DNA are rezultate bune când vine de disponibilizarea bunurilor. Peste jumătate de miliard de euro au fost bunuri sechestrate de DNA. În momentul în care judecătorii dispun confiscarea bunurilor, acest lucru trebuie executat de organele financiare din cadrul Ministerului Finanțelor. Organele ministerului trebuie să ne explice cât din ele sechestrează și recuperează: blocuri, vile și alte bunuri. DNA își face treaba din acest punct de vedere.

Se face o analiză pe fiecare caz de achitare, se identifică clar care sunt motivele de achitare. Printre cauzele identificate de noi sunt dezincriminarea infracțiunilor.", a declarat Laura Codruța Kovesi la Libertatea live.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.