Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Laura Codruța Kovesi face cea mai tare urare: 'Să veniți la DNA!'

kovesi

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, i-a îndemnat miercuri pe elevii şi studenţii prezenţi la Universitatea "Titu Maiorescu" să urmeze cursurile de drept şi să se angajeze la Direcţia Naţională Anticorupţie, care are nevoie de persoane tinere.

"Indiferent de rezultatul acestui concurs, sper să terminaţi Facultatea de Drept, sper să vă faceţi procurori şi sper să veniţi cu toţii în DNA. Chiar avem nevoie de voi", a declarat Kovesi, care a făcut parte din juriul concursului de educaţie juridică "Citizens of Tomorrow", la care au concurat elevii Colegiului Naţional "Gheorghe Şincai" şi de la "Sfântul Sava" din Bucureşti.

Citește și: Ea e tânăra care nu a fost lăsată să urce în avion pentru că era îmbrăcată indecent / FOTO

Ea a spus că susţine, alături de colegii ei de la DNA, acest proiect "extrem de important" şi l-a felicitat pe judecătorul Cristi Danileţ pentru organizarea concursului şi pentru redactarea manualului "Educaţie juridică pentru liceeni. Ghid despre drepturi şi justiţie".

"Cred că cel mai important lucru în acest proiect, cel puţin din perspectiva mea, este să încercăm să arătăm tinerilor că magistraţii nu sunt oameni de care trebuie să ne temem. Există o percepţie că te întâlneşti cu un procuror sau un judecător doar atunci când încalci legea, ceea ce nu este adevărat. Ne întâlnim cu procurorul, ne întâlnim cu judecătorul şi atunci când drepturile noastre sunt încălcate, şi atunci când avem drepturi pe care cineva nu vrea să ni le respecte sau atunci când vrem să ne exercităm un drept şi cineva ne cere bani sau foloase materiale pentru a ne respecta acest drept", a afirmat Kovesi.

Citește și: Nicoleta Nucă a fost filmată cu sfârcul la vedere / VIDEO HOT

Ea a arătat că un punct important al acestui manual este de a arăta şi altă faţă a justiţiei.

"Pot să spun că la întâlnirile cu elevii de fiecare dată una dintre întrebări, care mie mi s-a părut interesantă, a fost 'ce te face să fii puternic în viaţă?'. De fiecare dată, cel puţin din perspectiva mea, le-am spus că sunt două lucruri care te fac să fii puternic în viaţă: să fii cel mai bun în ceea ce faci şi să fii corect", a mai declarat Kovesi.

Citește și: Razvan Firea, fiul vitreg al Gabrielei Firea: Cand veti merge la vot, sa nu va alunece stampila din greseala pe numele meu

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, prezentă la eveniment, l-a felicitat şi ea pe Cristi Danileţ pentru "munca extraordinară" pe care o face şi a spus că manualul pe care l-a scris este un efort uriaş de educaţie civică.

"Cred că educaţia civică, mai ales cea non-formală, este extrem de importantă, pentru că toate valorile pe care o astfel de educaţie le promovează, cum ar fi responsabilitatea, fidelitatea, onoarea, civismul, nu sunt nişte concepte pe care le putem scrie într-o lege. Acestea sunt valori care se învaţă întâi acasă, apoi în şcoală şi sunt valori fără de care nu ar fi posibilă o societate (...) în care perseverenţa şi meritul să fie singurele valori care recompensează pe cineva care vrea să fie în slujba cetăţii în care trăieşte", a afirmat Prună.

Citește și: Problema de clasa II-a la care părinții nu știu să răspundă

La eveniment au mai participat ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu, ambasadorul Austriei, Gerhard Reiweger, şi preşedintele Universităţii "Titu Maiorescu", Iosif Urs, scrie agerpres.ro.

Citește și: Cum își lasă pușcăriașii gravide iubitele: Le trimit pixuri pline cu spermă pentru FIV

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.