Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Laura Codruța Kovesi răspunde unor întrebări de FOC din partea lui Cătălin Ivan: Prezentați informații FALSE

Inquam Photos/ Octav Ganea
Kovesi bilant

Europarlamentarul Cătălin Ivan i-a adresat mai multe întrebări Laurei Codruța Kovesi în Comisia LIBE. Acesta a întrebat-o de ce procurorii SRI au administrat probe în dosarele DNA și de ce s-a ajuns ca 40% dintre cei anchetați de către DNA au fost achitați.

”În ceea ce privește participarea ofițerilor SRI, precizez că aceștia nu au administrat probe. Conform legii, orice serviciu din România este obligat să trimită informații către structurile abilitate. Ofițerii SRI nu au administrat probe, acestea au fost administrate de către procurorii DNA.”, a spus Kovesi.

În ceea ce privește rata achitărilor, Kovesi a explicat că procentul real este de 13%, dar anul acesta a crescut din cauza faptului că Parlamentul a dezincriminat o serie de infracțiuni.

”Procentul de 40% achitări este fals. Menționez că de 6 luni nu mai sunt procuror șef al DNA, dar am citit recentul raport. Rata achitărilor în mod real este de 13%, restul de până la 36% se datorează faptului că au fost dezincriminate o serie de infracțiuni, în mod special abuzul în serviciu.”, a mai explicat Kovesi.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.