Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Laura Codruța Kovesi șterge pe jos cu al doilea om în stat: Ce a putut spune despre Tăriceanu

Inquam Photos / Octav Ganea
laura codruta kovesi Inquam Photos

Călin Popescu Tăriceanu a lansat, în ultimele zile, atât în spațiul public din România, dar și în presa din străinătate, atacuri dure la adresa DNA. Tăriceanu și-a argumentat acuzațiile pe baza faptului că procurorii anti-corupție au deschis un dosar penal in rem, adică doar pentru fapte, după ce guvernul a adoptat OUG 13/2017 referitoare la schimbarea Codului Penal și Codului de Procedură Penală. Liderul ALDE a spus că acțiunea DNA reprezintă o imixitiune a procurorilor în cadrul guvernului.

Laura Codruța Kovesi nu a ratat ocazia de a-l pune la punct pe al doilea om în stat, șeful Senatului. Întrebată fiind cum comentează afirmațiile lui Tăriceanu, Kovesi l-a etichetat la fel ca pe Sebastian Ghiță. ”Nu comentez declarațiile inculpaților trimiși în judecată de DNA.”, a declarat Kovesi la Radio România Actualități.

Citește și: Alexandra Dragnea a pozat goală / FOTO 18+

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârșirea infracțiunilor de mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului, în iulie 2016. În rechizitoriul întocmit de procurorii anticorupție se arată că, în cadrul actelor de cercetare efectuate pentru lămurirea cauzei referitoare la retrocedarea presupus nelegală a unei suprafețe din Pădurea Snagov și a Fermei Băneasa, Tăriceanu a făcut, sub jurământ, la data de 15 aprilie 2016, declarații necorespunzătoare adevărului cu privire la aspecte esențiale ale cauzei asupra cărora a fost întrebat și nu a spus tot ce știe în legătură cu împrejurări esențiale, urmărind prin aceasta împiedicarea/ îngreunarea tragerii la răspundere penală a inculpaților cercetați în dosarul trimis în judecată.

Citește și: Șeful MI6 dezvăluie cine e personajul ‘Q’ din filmele cu James Bond

Astfel, Tăriceanu a susținut în mod nereal că nu a avut cunoștință despre retrocedarea către Paul Philippe Al României a unor suprafețe de teren în Băneasa (fosta fermă regală) și Snagov (trunchiul de pădure Fundul Sacului), despre implicarea inculpaților Tal Silberstein, Beny Steinmetz, Moshe Agavi și a altor persoane în procedurile de retrocedare și nici despre actele de vânzare-cumpărare vizând aceste bunuri.

Citește și: VIDEO O tânără de 17 ani a fost șantajată de un bărbat care avea imagini PORNO cu ea: Ce i-a cerut

Totodată, Călin Popescu Tăriceanu este acuzat că a mai făcut declarații necorespunzătoare adevărului și nu a spus tot ce știe în legătură cu relația avută cu inculpații Tal Silberstein, Dan Cătălin Andronic și Remus Truică, cu întâlnirile și discuțiile purtate cu acesta din urmă referitor la taxele notariale privind tranzacționarea imobilelor menționate și modalitatea de dobândire și valorificare a bunurilor revendicate.

"În același context, inculpatul a mai precizat că nu a avut o relație apropiată cu inculpatul Marcovici Marius, ascunzând totodată că are cunoștință de relația acestuia din urmă cu inculpatul Tal Silberstein. Totodată, inculpatul Popescu Tăriceanu Călin Constantin Anton a afirmat în mod nereal că nu l-a prezentat/introdus pe Tal Silberstein altor politicieni din România", spun procurorii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.