Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Laura Codruța Kovesi vorbește despre 'decorațiile' primite de la CIA: 'Nu de la CIA am primit, ci de la Secret Service' - VIDEO

Inquam Photos/ Octav Ganea
Laura Codruta Kovesi

Laura Codruța Kovesi a declarat la Bruxelles, în timpul audierilor pentru funcția de procuror șef european, că nu a primit decorații de la CIA în 2007 și 2011, așa cum a înțeles europarlamentara Barbara Spinelli.

”Despre ce e vorba, are legături cu închisorile CIA?”, a întrebat aceasta.

Citește și: Rareș Bogdan profețește dezastrul pentru PSD! ‘O să vedem cum își va rupe hainele’

Kovesi a explicat că distincțiile primite din SUA au fost ca urmare a multelor dosare instrumentate pe când era la DIICOT. Trebuie precizat că, în presă, s-a scris că Laura Codruța Kovesi a instrumentat doar 3 dosare la DIICOT.

”Nu sunt premii oferite de CIA, ci de o agenție de aplicare a legii, secret service, o agenție de aplicare a legii, care are două atribuții: de a proteja demnitarii și moneda națională. Dolarul, în activitatea mea de procuror DIICOT, am investigat multe dosare privind bacnote false, dolar la acea vreme, am fost implicată în cauze de cybercrime, cyber e o problemă reală, fiind mulți cetățeni implicați în astfel de activități.

Am fost printre primii procurori din România care a investigat phishing crime. La începutul activității mele 2006-2007, structurile se confruntau cu criminalitatea informatică și a fost nevoie de pregătire profesională și am fost recompensată de o agenție de aplicare a legii din SUA. Nu am avut nicio cooperare cu CIA, nu am cetățenie americană”, a spus Laura Codruța Kovesi.

Citește și: Lovitură pentru Laura Codruța Kovesi! Meciul pierdut azi .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.