Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Laura Codruța Kovesi începe anul în forță: pe cine a angajat să-i 'școlească' pe procurorii europeni și pe câți bani

European Parliament
kovesi audieri

Noua instituţie a Parchetului European (European Public Prosecutor’s Office - EPPO), condusă de fosta şefă a DNA Laura Codruţa Kovesi, a atribuit un contract de furnizare de "servicii specializate de training în domeniul de lucru al EPPO", training care va include cursuri de legislaţie, jurisprudenţă şi tehnici de investigaţie pentru personalul Parchetului, inclusiv pentru procurorii europeni, scrie Profit,ro.

Licitaţia, la care au participat 3 competitori, a fost câştigată de un consorţiu format din două organizaţii internaţionale europene non-profit, respectiv European Judicial Training Network (EJTN – Reţeaua Europeană de Formare Judiciară) şi Academy of European Law (ERA - Academia de Drept European), care este membru fondator al EJTN.

Dan Voiculescu ANUNȚĂ PRĂPĂD: 2021 va aduce o criză economică de proporții

Contractul atribuit de EPPO consorţiului format din EJTN şi ERA a fost încheiat pe 2 ani şi va putea fi reînnoit de 2 ori, pe perioade de câte un an. Valoarea de atribuire a fost de 469.400 euro plus TVA, preţul de achiziţie fiind estimat iniţial la 500.000 euro plus TVA, relatează Profit.ro.

La cursuri vor participa un număr estimativ de 23 de procurori europeni, cel puţin 44 de procurori delegaţi, 29 de analişti de caz, 15 investigatori financiari şi 25 de membri ai personalului administrativ al Parchetului UE.

Parchetul European va face investigaţii transfrontaliere în cazuri de fraudă în care sunt implicate fonduri ale UE sau în cazuri de fraudă în materie de TVA la nivel transfrontalier care implică daune de peste 10 milioane euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.