Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Laura Codruţa Kovesi spune că România a intrat într-o nouă fază

kovesi

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat, luni seară, că cei care îi atacau public pe procurorii anticorupţie au început să apeleze la firme specializate care să-i 'hărţuiască' şi să încerce să-i 'intimideze'.

"Până acum eram obişnuiţi să fim atacaţi prin declaraţii publice, la diverse emisiuni, prin postări pe Facebook, prin diverse afirmaţii denigratoare, unele mincinoase, în spaţiul public. Mai nou, văd că se angajează firme, companii private, care sunt plătite cu bani mulţi să vină să intimideze şi să hărţuiască procurorii din DNA. (...) Mă refer şi la dosarul Black Cube. Este o abordare nouă pentru România. Nu ne mai ajunge să atacăm tot timpul procurorii din DNA, sunt prea rezistenţi, haideţi să angajăm firme, să-i hărţuim şi să încercăm să-i intimidăm", a declarat Kovesi la TVR 1.

Citește și: EXCLUSIV Antena 3 se află în negocieri pentru vânzare

Ea a adăugat că aceste tentative nu au avut efectul scontat, procurorii anticorupţie continuând să-şi facă treaba.

"Nu cred că par un om intimidat, nu cred că s-a intimidat nimeni din DNA, colegii şi-au continuat anchetele. Eu spun că, în ultima perioadă de timp, ne-am îndeplinit rolul constituţional. Sunt în DNA procurori curajoşi, sunt procurori profesionişti şi chiar dacă suntem supuşi unor asemenea atacuri, noi rezistăm, pentru că noi suntem DNA şi continuăm să ne facem treaba", a spus şefa DNA.

Citește și: Noua tehnologie prin care citești cărțile fără să le deschizi

În opinia sa, nu atacurile venite dinspre cei cercetaţi pentru corupţie trebuie să fie principala preocupare, ci efectele nocive pe care fenomenul corupţiei le generează în societate.

"Am observat, în ultima perioadă, că atacurile la adresa DNA s-au înteţit, în special din partea persoanelor care sunt investigate de DNA sau de alte structuri de Parchet sau de la politicieni care susţin aceste persoane. (...) Noi suntem procurori în DNA, suntem obişnuiţi să fim atacaţi. (...) Libertatea de exprimare este garantată prin Constituţie. Nu suntem impresionaţi. (...) Ne impresionează şi ne îngrijorează efectele dramatice ale corupţiei, (...) dar nu atacurile persoanelor cercetate sau condamnate. (...) Am văzut atâtea cazuri în care corupţia a dus la moartea unor persoane. Sunt situaţii care ne emoţionează, ne îngrijorează. (...) Am văzut ce poate să facă corupţia în sistemul de sănătate şi nu doar acolo", a mai spus Laura Codruţa Kovesi.

Citește și: Locurile de pe Pământ în care oamenilor nu li se permite accesul

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.