Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Laura Vicol vrea scoaterea din politică a celor condamnați pentru agresiuni sexuale

Laura Vicol

Președintele Comisiei Juridice din Camera Deputaților, social-democrata Laura Vicol, a declarat, în cadrul unei emisiuni tv, că pe ordinea de zi a următoarei ședințe de comisie se va afla un proiect menit să interzică participarea la alegeri a celor care au fost condamnați pentru infracțiuni sexuale.

În prezent, interzicerea unor drepturi electorale se decide de către fiecare instanță de judecată, neexistând o practică unitară în acest sens, lucru care ar urma să fie clarificat de acest proiect.

Laura Vicol a anunțat și intenția de a promova un proiect de lege care privește infracțiunile sexuale împotriva minorilor.

”Am pe ordinea de zi un proiect prin care aleșii locali condamnați pentru infracțiuni de natură sexuală să aibă interdicția de a mai candida. Pentru că, în acest moment, o instanță poate decide ca un cetățean cu o condamnare de acest fel să poată participa sau nu la alegeri. Prin noul proiect, cineva condamnat pentru o astfel de infracțiune (n.r.-sexuală) nu va mai avea posibilitatea de a candida.

Din punctul meu de vedere, nu doar că acești oameni nu au ce căuta în funcții politice, nu au ce căuta în societate, în general. Sunt infracțiuni foarte grave, care ar trebui sancționate extrem de dur. Una dintre inițiativele legislative la care lucrez vizează și infracțiunile sexuale care au drept victime minorii” a spus președinta Comisiei Juridice din Camera Deputaților, în cadrul unui interviu acordat unei televiziuni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.