Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Laurențiu Rebega, europarlamentar: România, amenințată în campania electorală din Germania

arhiva personala
Laurentiu Rebega

Europarlamentarul Laurențiu Rebega anunță un lucru îngrijorător: ca și în alți ani, România este folosită într-o campanie electorală dintr-o țară UE, doar că de această dată este amenințată din cauza imigranților.

Rebega arată că ”Martin Schulz, contracandidatul Angelei Merkel la funcția de cancelar al Germaniei, trage de urechi România! Ce zice Schulz? Zice că va pedepsi România, Polonia și Bulgaria pentru atitudinea sfidătoare față de legea europeană privind migrația: „Să finanțăm agricultura, construcția de șosele în România și Bulgaria sau dezvoltarea regională din Polonia și ei să ne spună că se pot lipsi de politica noastră privind migrația - acest lucru nu poate continua!” Deci dl. Schulz a rezolvat Dieselgate și toate necazurile Germaniei și singurele probleme ale viitorului cancelar au rămas România și Bulgaria! Cum poziția sa politică este foarte slabă, Schulz caută disperat motive de atac. Asta, în încercarea de a nu-și lega definitiv numele de această înfrângere ușor de anticipat”.

Citește și: Cozmin Gușă, AVERTISMENT pentru Dragnea despre demisia fulger a lui Țuțuianu: 'Tudose nu este Grindeanu'

Potrivit unui comunicat de presă remis ȘTIRIPESURSE.RO, europarlamentarul român cataloghează drept ”jalnic” acest artificiu de imagine despre care spune că este adesea folosit în campaniile electorale, dar care ”demonstrează, în fapt, că fostul preşedinte al Parlamentului European încalcă însăși esența și fundamentul Uniunii Europene!”

Rebega se întreabă dacă ”o țară mare și puternică are dreptul de a amenința țările mai mici care se împotrivesc unor politici europene incoerente și fără perspectivă sau dictatului? Categoric, nu! Șantajul și amenințarea nu pot fi baza unei Europe democratice!”

Referitor însă la politica generală privind imigrația, Rebega a sesizat și o declarație a președintelui Parlamentului European, Antonio Tajani, care cere liderilor europeni 6 miliarde de euro, ca ajutor acordat Libiei pentru a împiedica migranții să intre în Europa prin Marea Mediterană. ”Vă reamintesc că Europa a dat Turciei tot 6 miliarde de euro pentru a închide traseul balcanic, iar rezultatele nu au pus capăt problemei, în esența ei”, observă europarlamentarul.

Cifrele sunt însă îngrijorătoare: ”numai anul trecut au fost completate peste 1,2 milioane de solicitări de azil, 362 753 de persoane au ajuns în UE traversând Marea Mediterană, iar 5 022 au dispărut sau au murit încercând să intre în Europa. E adevărat și că, în primele 7 luni ale lui 2017, au ajuns în Europa, traversând Marea Mediterană, 116 692 migranți și potențiali refugiați, din care 96 438 în Italia”, precizează Rebega, care indică faptul că ”în situația valului de migranți ce nu dă semne de terminare, rezolvarea trebuie găsită în cauza problemei. Soluția miliardelor de euro date Turciei sau Libiei, e ca și cum ai încerca sa pui dopul la sticla de șampanie. În cele din urmă, tot va exploda! ”

Concluzia lui Laurențiu Rebega este una amară: ”Deducem că modelul de integrare europeană preferat de germani și de Comisie nu are perspective încurajatoare. Lucrurile ne arată clar că UE nu are o soluție strategică pe termen lung în ceea ce privește migrația, iar Europa pare mai degrabă o cetate asediată!”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.