Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Laurențiu Rebega, pesimist cu privire la aderarea României în Schengen

www.stiripesurse.ro
Laurențiu Rebega

Europarlamentarul Laurențiu Rebega este pesimist cu privire la șansele ca România să adere la spațiul Schengen. „Chiar dacă pare că vântul ne e favorabil, să nu uitam că Austria, Germania și Olanda au spus NU aderării României la spațiul Schengen. Cancelarul social-democrat Christian Kern l-a apostrofat pe Juncker pentru afirmațiile sale „necugetate” referitoare la România. Mark Rutte, premierul Olandei, a evaluat viziunea președintelui Comisiei Europene despre viitorul Uniunii Europene drept „romantică”, iar Hans Michelbach, președintele comisiei de finanțe a Uniunii Creștin Sociale, aliata Angelei Merkel, a declarat răspicat că România și Bulgaria nu îndeplinesc condițiile pentru a se alătura acestei zone”, descrie europarlamentarul român situația de fapt.

Rebega indică și faptul ”că cel mai recent vot din Parlamentul European a arătat că acești sceptici încă există. Și poate că au dreptate… România ar deveni mult mai greu de exploatat, ceea ce e lesne de înțeles că e împotriva intereselor Austriei, Olandei și Germaniei”.

Dacă politicianul român crede că ”despre retorica incorectă a celor trei țări nu are rost să discutăm, este lamentabilă!”,  el întreabă, totuși, ”cum e văzută, la Bruxelles, atitudinea lor față de noi?” și ”Ce faceți, domnilor, cu cetățenii care și-au pierdut încrederea într-o Europa unită?”

content-image

Parlamentul European nu este responsabil de conținutul acestui articol. Articolul este subvenționat din bugetul 400 al Grupului ENL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.