Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Laurențiu Rebega (Pro România), semnal de alarmă despre protestele din Europa

arhiva personala
Laurentiu Rebega

Europarlamentarul Laurențiu Rebega, vicepreședinte Pro România și membru în Grupul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni, atrage atenția asupra protestelor care au dus la violențe în toată Europa.

”Protestele se extind în Europa și pare că nimic nu reușește să le calmeze. Mii de persoane au manifestat duminică, la Bruxelles, împotriva Pactului global pe Migrație. La Budapesta, peste 10.000 de persoane reclamă guvernarea „autoritară” a lui Viktor Orban. Violența escaladează de la o zi la alta, de la o țară la alta. Protestele degenerează în lupte de stradă. Tunuri cu apă, petarde, sticle incendiare, gaze lacrimogene, țări profund divizate, aflate în pragul războaielor civile. Toate acestea încep să ia locul zilelor liniștite ale Europei. Modelul faimoaselor veste galbene din Franța a trecut frontiera în Belgia, Olanda, Germania, Spania, Serbia, Bulgaria, Ungaria și Macedonia”, descrie europarlamentarul situația critică din Europa.

Ce au în comun toate aceste revolte?, se întreabă Rebega. ”Revolta unor oameni sufocați, nedreptățiți, sărăciți, discriminați și marginalizați. De ce s-a ajuns aici? Pentru că mai peste tot, în Europa, sistemele politice se îndepărtează de popor. Nemulțumirea este în creștere, e normal”, explică el cauzele revoltei.

Dar, spune europarlamentarul Pro România, ”violența nu e o soluție, ci, dimpotrivă, va conduce la escaladarea confruntărilor. Situațiile extreme reclamă măsuri extreme, iar asta înseamnă blocarea dialogului. Singurele soluții reale se obțin doar printr-un dialog democratic! Asistăm la o criză de credibilitate extinsă, o criză a democrației reprezentative, iar dezbinarea și agresivitatea nu ajută. Dacă un sistem este bolnav, trebuie tratat. NU există bine rezultat în urma violenței, dar există rău și acesta durează. Iar istoria ne oferă, din păcate, destule exemple…”

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.