Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Laurențiu Urluescu a fost reales președinte al Asociaţiei Furnizorilor de Energie din România

www.afeer.ro
afeer

Laurenţiu Urluescu a fost reales preşedinte al Asociaţiei Furnizorilor de Energie din România (AFEER), în cadrul Adunării Generale a organizaţiei, desfăşurate luni.

Potrivit unui comunicat al AFEER, Consiliul Director ales pentru activitatea din domeniul energiei electrice este format din Dana Cănea (OMV Petrom), Tudor Cîrstea (Freepoint Commodities Europe), Cristian Culea (Enel Energie Muntenia) şi Aurel Mândrican (CEZ Vânzare). Consiliul Director ales pentru activitatea din domeniul gazelor naturale este alcătuit din Melania Cozea (CEZ Vânzare), George Mihai (Tinmar Energy), Denisa Voiculescu (Engie Romania) şi Cornel Zeveleanu (E.ON Energie Romania), potrivit agerpres.

Membrii AFEER au subliniat faptul că perioada de la ultimele alegeri a fost una dificilă, cu multe provocări atât pentru furnizorii de energie electrică, cât şi pentru cei de gaze naturale, din cauza, în special, a deselor schimbări ale cadrului de reglementare, taxării excesive a unor activităţi specifice şi întârzierilor în decontarea sumelor rezultate din aplicarea plafonărilor şi compensărilor. În acelaşi timp, aceştia şi-au manifestat speranţa că, în perioada următoare, vor fi adoptate măsuri care să asigure o piaţă liberă, lichidă, care să satisfacă deopotrivă cerinţele consumatorilor, dar să şi asigure siguranţa în alimentarea acestora cu energie electrică şi gaze naturale.

"Vom continua să promovăm dezvoltarea pieţei de energie electrică şi gaze naturale şi o informare simplă şi clară a consumatorilor; vom continua să încurajăm şi să stimulăm competiţia corectă, transparenţa, accesul nediscriminatoriu la piaţă, etica în afaceri, aplicarea celor mai bune practici internaţionale, mai ales acum, când criza geopolitică a determinat o criză energetică fără precedent. Continuăm să milităm pentru consultarea mediului de afaceri înainte ca autorităţile să ia decizii care au efecte asupra activităţii pe piaţa energetică, pentru a evita afectarea acesteia. Să nu uităm că ne dorim cu toţii, atât actorii din piaţă, precum şi guvernanţii, să oferim clienţilor finali - casnici şi industriali - o alimentare cu energie de calitate, sigură, securizată, durabilă, competitivă şi la preţuri corecte", a declarat preşedintele AFEER, Laurenţiu Urluescu.

AFEER, înfiinţată în anul 2006, cuprinde, în prezent, un număr de 38 de membri, furnizori şi traderi licenţiaţi şi activi pe piaţa de energie electrică şi/sau de gaze naturale, care asigură furnizarea energiei atât către consumatori persoane fizice, cât şi către IMM-uri şi consumatori din toate categoriile de agenţi economici care activează în România, cu o cotă de piaţă de circa 85% din consumul final de electricitate şi 85% din consumul final de gaze naturale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.