Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lavrov: Am găsit antidot pentru elucubraţiile politicienilor occidentali

lavrov

Fostul ministru polonez, Radoslaw Sikorski, a facut recent o declaratie in care sustinea ca, intr-o discutie purtata cu fostul premier polonez, Donald Tusk, presedintele rus, Vladimir Putin, i-ar fi propus "sa imparta Ucraina".

În replică, Dmitri Peskov, purtatorul de cuvant al presedintelui rus Vladimir Putin, a catalogat articolul drept o "elucubratie", iar ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat că "autoritatile Federatiei Ruse au gasit antidot pentru declaratiile politicienilor occidentali, care prezinta in mod eronat informatiile despre continutul discutiilor purtate de ei cu omologii din Rusia".

Anterior acestui interviu, revista "Politico" a publicat un articol in care cita afirmatiile fostului ministru de externe Radoslaw Sikorski, care sustinea ca intr-o discutie avuta cu fostul premier polonez Donald Tusk, presedintele rus Vladimir Putin i-ar fi propus "sa imparta Ucriana". Ulterior acestui articol, Sikorski a declarat ca nu a luat parte la intalnirea celor doi politicieni, iar cuvintele sale au fost probabil interpretate in mod gresit.

"Nu am dubii in legatura cu faptul ca in actuala situatie, in care se incing spiritele si exista stari de spirit antirusesti in comunitatea occidentala, este bine coordonata", a mai declarat ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, raspunzand la intrebarea "Daca astfel de incidente fac parte din noua diplomatie europeana fara norme etice si fara reguli sau este o lovitura bine orientata spre Rusia?".

În acest context, ministrul rus de externe, Serghei Lavrov a subliniat ca: "si daca nu ar fi existat conflictul ucrainean, nimeni nu are garantia ca partenerul sau nu va proceda in mod imoral sau poate sa vorbeasca mai mult decat trebuie cand nu este cazul sau sa minta".

Lavrov a amintit un alt caz, cel cand publicatia italiana "Repubblica" anunta ca presedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, le-a relatat participantilor la summitul UE despre discutia pe care a avut-o cu presedintele rus, Vladimir Putin, care ar fi declarat ca este gata sa "ocupe" Kievul in doua saptamani. Ambasadorul Rusiei la UE, Vladimir Cijov, declara atunci ca autoritatile de la Kremlin sunt dispuse sa faca publice continutul convorbirii telefonice pentru a "elimina toate neintelegerile". Barroso a declarat ca spusele sale au fost denaturate si considera ca incidentul a fost epuizat, iar subiectul a fost inchis. "Se pare ca am gasit cel mai bun antidot cand au loc astfel de scurgeri de informatii, noi declaram imediat ca suntem dispusi sa facem public continutul intreg al discutiilor, cum a fost in cazul domnului Barroso, precum si in alte cazuri. Nu avem nimic de ascuns. Da, exista chestiuni confidentiale, dar acestea nu reprezinta din punctul nostru de vedere un amestec in afacerile interne ale cuiva, de aceea tratam acest aspect filosofic", a mai afirmat ministrul rus de externe, Serghei Lavrov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.