Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lavrov anunță că Rusia e în război cu Occidentul: Cine crede că lucrurile revin la normal, crede în castele de nisip

captură facebook
Serghei Lavrov

Relaţiile dintre Rusia şi Occident nu vor mai fi ca înainte şi a gândi altfel înseamnă să construieşti castele de nisip, a declarat vineri ministrul de externe rus Serghei Lavrov, transmite EFE.

"Aşteptările celor care deplâng prăbuşirea relaţiilor noastre cu colegii noştri occidentali şi care cred că într-o zi totul va reveni la normal sunt castele de nisip", a declarat şeful diplomaţiei ruse în cadrul tradiţionalului său discurs la Institutul de Stat pentru Relaţii Internaţionale al Ministerului Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse (MGIMO) cu ocazia începerii anului universitar.

Potrivit lui Lavrov, demersul Occidentului de a impune o "înfrângere strategică a Rusiei" în Ucraina "nu va dispărea în viitorul apropiat".

"Suntem foarte conştienţi de acest lucru", a adăugat el.

În acelaşi timp, în cazul în care ţările occidentale îşi propun brusc să revină la relaţii "relativ normale", Moscova se va gândi dacă trebuie să fie de acord cu aceasta.

"Nu vom coopera cu Occidentul în acele zone de care depinde securitatea noastră", a subliniat el.

În ceea ce priveşte capacitatea Occidentului de a-şi atinge obiectivele în Ucraina, ministrul de externe rus a apreciat că pentru aceasta trebuie doar să se uite la operaţiunile în care au fost implicaţi în trecut, precum războiul din Irak sau Afganistan.

Lavrov răspunde în mod tradiţional de fiecare 1 septembrie la întrebările studenţilor MGIMO, cel mai prestigios centru de pregătire a diplomaţilor ruşi pe care actualul şef al diplomaţiei ruse l-a absolvit în 1972.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.