Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lavrov avertizează SUA chiar de pe teritoriu american: 'Se află pe punctul de a deveni parte la conflict'

lavrov

Statele Unite ale Americii sunt pe punctul de a deveni parte în conflictul din Ucraina, a declarat ministrul rus de externe Serghei Lavrov.

"Armele NATO, SUA bombardează teritoriul rusesc de la granița cu Ucraina, ucigând civili acolo. Pentagonul nu ascunde faptul că transmite informații și instrucțiuni de direcționare către Kiev pentru lovituri", a declarat Lavrov într-un interviu acordat revistei Newsweek, la New York, umde se află la Adunarea Generală a ONU.

El a precizat că Moscova înregistra prezența mercenarilor și consilierilor americani "pe câmpul de luptă".

"În esență, SUA se află pe punctul de a deveni parte la conflict", a adăugat ministrul.

În plus, a spus el, SUA și alte țări occidentale furnizează arme și echipamente militare Ucrainei și antrenează personalul AFU. "Acest lucru se referă la întrebarea dumneavoastră privind riscul unei ciocniri directe între puterile nucleare", a spus Lavrov.

Obiectivele operațiunii militare speciale din Ucraina rămân valabile și vor fi îndeplinite, indiferent de cât timp va dura, a declarat Lavrov.

"Obiectivele sale sunt cunoscute: protecția populației din Donbas, eliminarea amenințărilor la adresa securității Rusiei, demilitarizarea și deznazificarea Ucrainei. Toate acestea rămân relevante și vor fi îndeplinite, indiferent de cât timp va dura", a spus el.

Potrivit ministrului rus de externe, "Washingtonul nu este interesat de instaurarea păcii și a calmului în Ucraina".

"Acest lucru a devenit clar încă din martie, când Moscova și Kievul au fost aproape de a ajunge la acorduri între ele. O astfel de întorsătură a evenimentelor i-a speriat în mod clar pe americani și pe britanici, care au interzis efectiv Ucrainei să continue dialogul cu Rusia. De atunci, autoritățile ucrainene au evitat procesul de negociere", a declarat Lavrov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.