Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lavrov critică dur deciziile G7: 'Obiectivul a fost formulat tare şi deschis - să fie înfrântă Rusia pe câmpul de luptă, dar să nu se oprească aici'

News.ro
Serghei Lavrov

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a acuzat sâmbătă G7 că urmăreşte "dubla restricţionare" a Rusiei şi Chinei prin deciziile adoptate la summitul de la Hiroshima, transmite Reuters.

Într-o conferinţă televizată, şeful diplomaţiei de la Moscova a reafirmat teza conform căreia Occidentul foloseşte Ucraina pentru a obţine o victorie strategică împotriva Rusiei. "Obiectivul a fost formulat tare şi deschis - să fie înfrântă Rusia pe câmpul de luptă, dar să nu se oprească aici, ci să o elimine drept competitor strategic", a susţinut el.

Statele Unite şi partenerii lor au respins astfel de acuzaţii în trecut, arătând că obiectivul este să ajute Ucraina să se apere de o agresiune ilegală, reaminteşte Reuters.

G7 - grupul democraţiilor cu cele mai avansate economii - a convenit să înăsprească sancţiunile împotriva Rusiei şi să reducă expunerea faţă de China. Liderii grupului au cerut Beijingului să facă presiuni asupra Moscovei pentru încetarea agresiunii ruse împotriva Ucrainei.

Lavrov a susţinut că Occidentul face presiuni asupra statelor să rupă relaţiile comerciale şi economice cu Rusia, însă ţara sa este susţinută de mulţi aliaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.