Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lavrov: Declaraţiile occidentale despre o posibilă începere a negocierilor între Rusia şi Ucraina după contraofensiva Kievului sunt 'schizofrenie'

News.ro
Serghei Lavrov

Declaraţiile făcute în Occident despre o posibilă începere a negocierilor între Federaţia Rusă şi Ucraina abia după contraofensiva Kievului sunt "schizofrenie". Acest lucru a fost afirmat marţi de ministrul rus de externe Serghei Lavrov într-o conferinţă de presă, în urma vizitei efectuate la New York în cadrul preşedinţiei Rusiei a Consiliului de Securitate al ONU, informează agenţia oficială de presă rusă TASS.

"Acum a apărut această teorie ridicolă: haideţi ca noi (ţările occidentale) să asigurăm acum Ucrainei o contraofensivă de succes, apoi să-i cerem Ucrainei, (preşedintelui Volodimir) Zelenski să înceapă negocierile. Dar aceasta este un fel de logică schizofrenică. Noi dorim ca de pe teritoriul Ucrainei să nu existe ameninţări la adresa securităţii noastre, iar aceste ameninţări s-au acumulat acolo de mulţi, mulţi ani, mai ales după lovitura de stat din februarie 2014", a spus Lavrov.

Tema unei posibile contraofensive a forţelor armate ale Ucrainei este discutată în mass-media de câteva luni

Tema unei posibile contraofensive a forţelor armate ale Ucrainei este discutată în mass-media de câteva luni. Presa a dat date diferite. Ministerul rus de Externe a declarat anterior că speculaţiile ţărilor occidentale cu privire la viitoarea contraofensivă ucraineană confirmă implicarea lor directă în conflict, aminteşte TASS.

Marţi mai înainte, The New York Times, citând documente secrete ale Pentagonului şi ale serviciilor de informaţii americane scurse online, a relatat că comandamentul militar ucrainean se pregăteşte să lanseze contraofensiva în luna mai. Potrivit publicaţiei, pentru aceasta, până la sfârşitul lunii aprilie, Ucraina trebuie să pregătească 12 brigăzi de luptă a câte 4 mii de oameni fiecare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.