Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serghei Lavrov: NATO fără creier, a mers prea departe. Boala s-a deteriorat mult

ZF
Serghei Lavrov

Potrivit ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, SUA și aliații săi sunt astfel responsabili pentru "creșterea periculoasă a tensiunilor globale".

NATO, despre care președintele francez Emmanuel Macron a spus că se află în "moarte cerebral", a mers prea departe, judecând după recentele politici ale blocului occidental condus de SUA cu privire la Ucraina, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, potrivit agenției de presă de stat rusă TASS.

Adresându-se la o reuniune a comisiei partidului Rusia Unită în cadrul unui forum internațional privind politicile de mediu și dezvoltarea durabilă, șeful diplomației ruse a declarat: "Macron, la un moment dat, a diagnosticat Alianța Nord-Atlantică ca fiind 'moartă cerebral'.

Judecând după modul în care blocul a pregătit regimul neonazist de la Kiev, boala s-a deteriorat deja mult prea mult".

Lavrov: UE a încurajat fanteziile nebunești ale celor care încă dețin puterea la Kiev

"După cum știți, un summit al așa-numitei Comunități Politice Europene a fost convocat la inițiativa președintelui Macron, iar după reuniune șeful diplomației UE, Josep Borrell, a declarat cu mândrie că o structură de securitate a evoluat fără implicarea Rusiei.

Așadar, ei au urmat linia Kievului, încurajând în același timp fanteziile nebunești ale celor care încă dețin puterea acolo", a adăugat ministrul rus de Externe.

Potrivit lui Lavrov, Statele Unite și aliații lor sunt astfel responsabile pentru "creșterea periculoasă a tensiunilor globale", deoarece au intensificat livrările de arme către regimul președintelui ucrainean Vladimir Zelenski, "în ciuda ambițiilor sale nucleare evidente".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.