Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lavrov, serie de vizite în America Latină în aprilie: Brazilia, Venezuela, Cuba și Nicaragua

TASS
serghei lavrov

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, preconizează să viziteze Brazilia, Venezuela, Cuba și Nicaragua, în cea de-a doua jumătate a lunii aprilie. Ministrul rus de externe a confirmat că în a doua jumătate a lunii aprilie intenționează să efectueze vizite în Brazilia, Venezuela, Nicaragua și Cuba, informează Rador.

'Suntem consecvenţi în ceea ce priveşte consolidarea cooperării ruso-latino-americane, pe baza sprijinului reciproc, solidarităţii şi luării în calcul a intereselor reciproce. În acest context, în spiritul parteneriatului strategic, relaţiile noastre cu numeroase ţări din regiune se dezvoltă, inclusiv cu Brazilia, Venezuela, Cuba și Nicaragua, pe care le vom vizita în cea de-a doua jumătate a lunii aprilie', a scris Lavrov, într-un articol pentru ziarul brazilian 'Folha de São Paulo' și pentru revista mexicană 'Buzos'.

Rusia, dispusă să construiască  diverse contacte

Potrivit ministrului, partea rusă este 'dispusă să construiască în continuare diverse contacte la nivel de șefi de stat și de guvern, parlamente, servicii diplomatice și alte ministere și departamente'. Suntem, de asemenea, deschiși pentru o extindere a cooperării multilaterale, în primul rând, în cadrul dialogului Rusiei cu cei din Comunitatea Statelor Latino-Americane și Caraibe', a specificat ministrul rus de externe.

El a menționat că: 'Potrivit rezultatelor din anul trecut, exporturile noastre totale către statele din America Latină și Caraibe au crescut cu 3,8%'. 'Livrările de îngrășăminte și produse petroliere au crescut. În 2022, Rusia au crescut exporturile de grâu către America Latină și Caraibe cu 48,8%, mai exact de aproape o dată și jumătate', a susţinut Lavrov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.