Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Leancă, omul lui Ponta, laude incredibile pentru Băsescu: Ne-a ajutat foarte mult (VIDEO)

basescu leanca

Fostul Prim-ministru moldovean Iurie Leancă, locul patru pe lista Pro-România pentru alegerile europarlamentare, l-a lăudat pe Traian Băsescu pentru interesul şi susţinerea acordate Republicii Moldova. Prezent într-o emisiune la Chişinău, omul lui Ponta a apreciat sprijinul masiv oferit de fostul Preşedinte al României în procesul de acordare a cetăţeniei române pentru basarabeni.

„La Bucureşti, sunt doi oameni care într-adevăr au arătat înţelegere şi susţinere pentru noi de-a lungul anilor. Domnul Băsescu ne-a ajutat cu acest proces de redobândire a cetăţeniei române. Ceea ce a permis pentru sute de mii de moldoveni, cu paşaport românesc, ceea ce înseamnă paşaport european să meargă să-şi găsească un serviciu să lucreze în Italia, Portugalia, Marea Britanie deocamdată, Irlanda şi aşa mai departe. Domnul Băsescu le-a oferit moldovenilor o undiţă. [...] Eu spun că a fost o chestiune bună. Oamenii trebuie să aibă această posibilitate de a alege: vrea să stea acasă sau vrea să meargă şi să muncească, în condiţii absolut legale ca cetăţean european”, a declarat Iurie Leancă la emisiunea Puterea a patra găzduit de canalul tv moldovean “Naţional 4” şi moderată de jurnalistul Gheorghe Gonţa.

Declaraţiile lui Iurie Leancă sunt surprinzătoare în contextul în care fostul Preşedinte Traian Băsescu deschide lista PMP pentru alegerile europarlamentare din 26 mai, fiind practic un contracandidat al Pro-România, partidul condus de Victor Ponta pe listele căruia se regăseşte şi fostul Premier basarabean.

Conform estimărilor oficiale, în timpul celor două mandate de Preşedinte al României ale lui Traian Băsescu, aproape 1 milion de basarabeni au cerut şi dobândit cetăţenia română, alegându-se astfel cu un paşaport european. Băsescu s-a poziţionat mereu în favoarea Unirii celor două ţări, asumându-şi un asemenea angajament şi la Bruxelles în cazul în care va obţine postul de europarlamentar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.