Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lecțiile unui fost ofițer SRI: cum scapi de interceptări în România

SRI

Chiar dacă ofițerii SRI au montat aparatură de interceptare, cel vizat are pârghii prin care poate vorbi fără să își facă prea multe griji. În dosarul fostului ofițer SRI, Daniel Dragomir, , fostul șef al Sectoarelor Informativ- Operative din Direcția Generală de Prevenire și Combatere a Terorismului din cadrul SRI apar o serie de declarații ale omului de afaceri, milionarul libanez de origine franceză Rami Ghaziri, care controlează Avicola Crevedia.

Ghaziri explică cum l-a învățat fostul ofițer SRI să nu cadă pe interceptări, chiar dacă SRI îi montase aparatură de înregistrare.

„La cea de-a doua întâlnire, Dragomir Daniel mi-a ținut o lecție despre interceptări și modul în care pot să-mi protejez conversațiile, spunându-mi că telefonul meu este interceptat și că este posibil să am montate dispozitive de interceptare, atât acasă, cât și la birou și în mașină...

Aceeași persoană m-a sfătuit ca în discuțiile telefonice de pe acel aparat să nu folosesc cuvinte cheie, cum ar fi: bombă, președinte, terorist, atentat, Allah, Hamdellah și altele. Mi s-a spus ca apelul telefonic să nu îl fac din apropierea telefonului pe care-l folosesc în mod obișnuit, ci dintr-o altă zonă și că niciodată nu trebuie să închid aparatul imediat după ce închei convorbirile, întrucât se transmit semnale în rețea. De asemenea, convorbirile trebuia să le port în locuri aglomerate pentru a nu crea suspiciuni.

Mi-a mai spus că dacă țin telefoanele împreună deschise se poate stabili pe celulă (stația GSM - n.r.) că le folosesc eu și pot fi interceptate convorbirile de pe telefonul secret, folosind celălalt telefon.

Pentru a putea transmite e-mailuri, fără ca acestea să fie interceptate, Dragomir Daniel mi-a spus că trebuie să folosesc o adesă de email nouă, un calculator nou care să nu fie conectat niciodată la rețeaua folosită în mod curent.

O altă metodă pe care mi-a indicat să o folosesc, a fost aceea de a cuprinde informațiile confidențiale într-un e-mail nou, pe care să-l salvez ca draft și să transmit destinatarului username-ul și parola contului în care salvasem anterior informația, pentru ca acesta să o poată accesa, fără ca ea să circule între adresele de poștă electronică”, a spus Ghaziri în fața procurorilor DNA, informează EvZ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.