Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lech Walesa anunţă că va participa la proteste împotriva puterii

polonia

Fostul preşedinte polonez Lech Walesa, liderul istoric al sindicatului Solidaritatea, a anunţat miercuri că va lua parte la 'toate manifestaţiile' împotriva puterii 'dăunătoare' exercitate de partidul conservator naţionalist Lege şi Justiţie (PiS), transmite AFP. 'Începând de astăzi, voi participa, peste tot unde voi putea, la mitinguri şi alte manifestaţii de protest', a scris Walesa pe contul său de Facebook.

Fostul lider al Solidarităţii şi deţinător al Premiului Nobel pentru Pace, acum în vârstă de 73 de ani, a denunţat acţiunile 'dăunătoare şi tot mai intense ale echipei controlate de Jaroslaw Kaczynski', şeful partidului Lege şi Justiţie (PiS), aflat la guvernare.

Întrebat de site-ul WP.pl, Walesa a explicat că a fost 'exasperat' mai ales de arestarea, sâmbătă, a fostului său tovarăş de luptă anticomunistă Wladyslaw Frasyniuk, împreună cu alţi circa o sută de manifestanţi care se opuneau marşului lunar condus la Varşovia de Jaroslaw Kaczynski, pentru comemorarea accidentului avionului prezidenţial în 2010 în Rusia, conform Agerpres.

Lech Walesa a fost întotdeauna extrem de critic faţă de măsurile luate de conservatori, aflaţi la putere din octombrie 2015, mai ales faţă de cele care au vizat Tribunalul Constituţional, media publice şi alte instituţii democratice, şi care provoacă de asemenea îngrijorarea Uniunii Europene. Fostul preşedinte polonez a făcut el însuşi obiectul acuzaţiilor de colaborare cu fostele servicii secrete comuniste (SB) în anii 1970, pe când era un tânăr muncitor, înainte de a prelua conducerea marilor greve ale Solidarităţii de la şantierele navale de la Gdansk în 1980 şi care au premers căderii regimului comunist în Polonia zece ani mai târziu. Lech Walesa a dezminţit însă constant că ar fi colaborat cu serviciile comuniste.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.