Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lech Walesa, fostul președinte al Poloniei, consideră că UE ar trebui să se dizolve

reuters
Lech Walesa

Uniunea Europeană (UE) ar trebui să se dizolve și să creeze o nouă alianță cu Franța și Germania în centru, fără Polonia și Ungaria, a declarat fostul președinte al Poloniei, Lech Walesa, într-un interviu publicat sâmbătă de portalul Interia.

"UE, în loc să facă compromisuri cu Polonia, ar trebui să se dezintegreze și în câteva minute să creeze o nouă comunitate pe baza Germaniei și Franței, dar fără Polonia și Ungaria. Dar nu am fost ascultat din nou, iar aceasta este o idee simplă: dacă am vrea să intrăm în noua Uniune, în afara drepturilor, ar trebui să acceptăm și obligații. Și așezați-le astfel încât să nu se mai repete trăsăturile care se întâmplă astăzi", a spus el.

Potrivit lui Walesa, aprobarea de către Comisia Europeană a unui plan național de restaurare a Poloniei ar fi o greșeală. "Până la urmă, acești bani vor fi în continuare risipiți și furați. Fără statul de drept, nu are rost să risipești miliarde de euro degeaba", a spus el.

Întrebat cum ar negocia el cu Putin, fostul președinte a răspuns:

„Ar fi trebuit trebuit să vorbești cu Putin diferit de la început. Așezați-l și spuneți: „Omule. Ai rachete, dar știi ce avem? Doar că nu vrem să te împușcăm. Nu vrem să te demolăm, doar te construim. Vrem pace. Don, nu ne face să ne folosim capacitățile, nu vei supraviețui, omule. Nu crezi? Atunci uită-te la armele noastre." Așa ar trebui să vorbești cu președintele Rusiei, nu cu un fel de diplomație.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.