Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lecția americană de CORUPȚIE: Herbalife, cu filiale în România, plătește 123 de milioane de dolari în SUA, ca să scape de acuzaţiile de dare de mită

Herbalife

Herbalife este acuzată că a mituit 10 ani oficialii guvernamentali din China. Compania şi-a mărit astfel vânzările de la 7% la 19%. Ca să îşi rezolve acuzaţiile, Herbalife va achita în total 123,1 milioane de dolari.

Herbalife Nutrition va plăti 123,1 milioane de dolari pentru a-şi rezolva acuzaţiile penale şi civile care implică oficiali guvernamentali şi din presă, pe care compania i-a corupt pentru a-şi ridica afacerea în China, transmite Departamentul de Justiţie din SUA, potrivit Reuters.

Citește și: O tânără care alerga într-un parc din Capitală a fost agresată sexual! Poliția l-a prins pe atacator

Autorităţile spun că Herbalife a mituit oficialii chinezi cu bani, mese şi călătorii pentru a obţine licenţe de vânzări, pentru e reduce controalele şi apariţiile negative în presă.

Din 2006 până în 2016, Herbalife şi-a mărit vânzările de la 7% la 19% şi a ajuns la o cifră de 4,49 de miliarde de dolari, scrie mediafax.ro.

Citește și: O nouă ieșire dură a elevei care a refuzat bani de la Guvernul Orban: Guvernul meu, îmi aduci aminte de cum Ceaușescu hărțuia părinții rămași în țară atunci când copiii reușeau să fugă de sistem

Managementul companiei ar fi permis mita către oficialii chinezi, falsificând documentele pentru a părea o extindere legitimă a businessului, potrivit procurorului general al SUA, Audrey Strauss.

Compania va avea de achitat amenzi penale de 55,74 milioane de dolari şi 67,31 milioane de dolari pentru un caz iniţiat de Comisia pentru Bursă şi Valori Mobiliare (SEC).

Citește și: Un fost șef SPP prevestește Apocalipsa: ‘Începe o nouă Ordine Mondială, o nouă Dominație’

Herbalife Nutrition are trei centre de vânzări în România, în Cluj, Bucureşti şi Braşov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.